Žoao Feliks utišao "Benito Viljamarin", Betis van zone Lige šampiona

Atletiko Madrid u derbiju 27. kola La Lige savladao Betis 3:1

8457 pregleda 0 komentar(a)
Feliks sa saigračima, Foto: Reuters
Feliks sa saigračima, Foto: Reuters

Derbi 27. kola La Lige pripao je madridskom Atletiku - "kolćonerosi" su večeras u gostima savladali Betis 3:1 i prestigli ga na tabeli.

Madriđani su nakon večerašnjeg meča na 4. mjestu sa 48 bodova, dva više od Betisa, koji je ispao iz zone Lige šampiona. Barselona na 3. mjestu ima isti broj bodova kao ekipa Dijega Simeonea, ali i meč manje.

Aktuelni šampion odigrao je odličan meč na "Benito Viljamarin" stadionu, a blistao je mladi Žoao Feliks, koji je postigao dva pogotka. U listu strijelaca upisao se i Toma Lemar, dok je gol za Betis postigao Teljo.

Atletiko je poveo iz prvog ozbiljnog napada. Već u drugom minutu Oblak je uputio dugu loptu, a Korea u šesnaestercu pronašao Feliksa.

U 11. minutu bitan momenat - trener Betisa Manuel Pelegrini izvršio je prinudnu izmjenu, kada je umjesto povrijeđenog Gvadrada uveo Telja. Bivši igrač Barselone je u petom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena udarcem sa distance izjednačio i domaće vratio u meč.

Teljo je i početkom drugog dijela imao dvije izvanredne prilike, nije ih iskoristio, a nakon toga je i Atletiko mogao do gola - prvo je Felipe glavom nakon kornera pogodio stativu, da bi odbitak u mrežu pokušao da sprovede Himenes, ali je Bravo odbranio.

Pet minuta nakon šansi Felipea i Himenesa Atletiko je ponovo poveo, a još jedan gol postigao je Feliks - Ljorente je probio po desnoj strani, bio brži od čuvara, asistirao mladom portugalskom reprezentativcu, koji je pogodio praznu mrežu.

Konačan rezultat postavio je Lemar 10 minuta prije kraja, na asistenciju Grizmana, koji je ranije imao šansu za gol, ali je nije iskoristio.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: