Nikola Šipčić, novi reprezentativac Crne Gore: Odmah sam prihvatio poziv Radulovića

„Krajem prošle godine sam pričao sa selektorom Miodragom Radulovićem i zadovoljstvo mi je što postajem dio nacionalnog tima”, kaže novi član fudbalske reprezentacije Crne Gore, čiji je otac iz durmitorskog sela Mala Crna Gora

23586 pregleda 52 reakcija 6 komentar(a)
Nikola Šipčić sa kapitenskom trakom Tenerifea, Foto: clubdeportivotenerife.es
Nikola Šipčić sa kapitenskom trakom Tenerifea, Foto: clubdeportivotenerife.es

Na spisku fudbalske reprezentacije Crne Gore za prijateljske mečeve sa Jermenijom i Grčkom se nalaze četvorica debitanata.

Nikola Krstović, Nikola Janjić i Lazar Carević su dobro poznati ovdašnjoj fudbalskoj javnosti, a apsolutna novost je ime Nikole Šipčića, 26-godišnjeg štopera koji već treću sezonu igra za Tenerife, člana španske Segunde.

Rođen je u Doboju, otac mu je iz Male Crne Gore, a godinama je nosio dres Rada s kojim je igrao Superligu Srbije, prije nego je u julu 2019. otišao direktno na Kanarska Ostrva.

Šta može Crna Gora da očekuje od Šipčića?

„Zadovoljstvo mi je što imam šansu da predstavljam Crnu Goru, a na terenu ću se i ponašati tako - u svakom momentu želim da dokažem da sam spreman da nosim dres reprezentacije. Dolazim veoma motivisan da pomognem da se ostvare ciljevi koji u sportu uvijek moraju da postoje”, rekao je Šipčić za „Vijesti”.

Njegovo ime na spisku je bilo iznenađenje, ali mjesecima unazad se radilo na tome kako bi dobio šansu da debituje krajem ovog mjeseca u duelu sa Jermenima i Grcima.

„U novembru ili decembru prošle godine je uspostavljen kontakt sa selektorom Miodragom Radulovićem. Nije bilo pregovora, odmah sam prihvatio poziv. Čast mi je, nadam se da će sve biti kako smo zamislili”, kaže Šipčić.

Stefan Savić je nedodirljiv na štoperskim pozicijama „hrabrih sokola”, Šipčić dolazi da pojača konkurenciju u kojoj su i Igor Vujačić, Žarko Tomašević...

„Konkurencija bi trebalo da postoji i dobro je da postoji. Vjerujem da svi mi možemo da tjeramo jedni druge da budemo bolji, da radimo još više. Na kraju je najvažnije da učinimo da izdanja Crne Gore budu najbolja moguća, da od prvog do posljednjeg igrača na treninzima i utakmicama budemo prava grupa. Rezultati će nekada biti bolji, nekada slabiji, ali za nacionalni tim se uvijek igra sa posebnom energijom”, poručuje Šipčić.

Nakon martovskih prijateljskih duela Crnu Goru početkom juna čeka start B Lige nacija i čak četiri utakmice - dvomeč sa Rumunijom, a rivali će biti i Finska i Bosna i Hercegovina.

„O kvalitetu naše reprezentacije ću više moći da kažem nakon što provedem neko vrijeme sa ekipom, ali i sada znam dosta toga. Savić i Stevan Jovetić su igrači o kojima ne moramo da trošimo riječi. Ima još fudbalera koji su bili ili su i dalje ovdje u Španiji. Neke sam upoznao i kroz srpski fudbal..., tako da sam siguran da mi period adaptacije neće biti potreban. A što se ciljeva tiče, znam da Crna Gora želi da se približi velikom takmičenju, moramo da se potrudimo da to i ostvarimo”, zaključio je Šipčić.

Imamo kvalitet za La Ligu

Nikola Šipčić ove sezone ima bitan klupski cilj - da on se i Tenerife plasiraju u La Ligu. Bio bi to povratak u elitni rang nakon više od deceniju - još od sezone 2009/10.

Tim sa Kanara je nakon 30 kola španske Segunde četvrti na tabeli i u zoni je plej-ofa za plasman u elitu...

„Mislim da imamo kvalitet da osiguramo La Ligu, ali jaka je konkurencija. Ima još dosta da se igra, potom i plej-of, biće borba do posljednjeg minuta”, kaže Šipčić.

Ove sezone je bio na terenu u 25 mečeva Segunde, posljednjih nekoliko duela je uglavnom rezerva.

„Imao sam mali zdravstveni problem zbog kojeg nisam bio u punom treningu i jednostavno nisam bio spreman”.

Šipčić je ugovorom vezan do 2024. s klubom čiji su dres od igrača s naših prostora ranije nosili Miroslav Đukić, Slaviša Jokanović, Meho Kodro, Veljko Paunović...

„Prelijepo mi je ovdje, grad je fenomenalan, kao i klima. Ali, sa sportske strane - sigurno da težim ka nečem većem, jačoj ligi. Vidjećemo na ljeto šta može da se dogodi, ali ovdje trenutno imam sve što mi je potrebno kao fudbaleru i čovjeku”, ističe Šipčić.

Bonus video: