Benzemina stotka za društvo Mbapea, Salaha i Berardija, Feliksova četiri meča kao 39 prethodnih...

Benzema je u La Ligi upisao 20 pogodaka i 10 asistencija, što je u najjačim ligama ove sezone uspjelo još samo Mohamedu Salahu (19+10), Kilijanu Mbapeu (14+10) i Domeniku Berardiju iz Sasuoloa (12+11)

2626 pregleda 0 komentar(a)
Foto: REUTERS/Juan Medina
Foto: REUTERS/Juan Medina

Na 11 kola do kraja La Lige, Real je blizu titule, jer ima osam bodova više od najbližeg pratioca Sevilje.

„Kraljevski klub” je u subotu savladao Real Sosijedad 4:1, a pored sjajnih golova Eduarda Kamavinge i Luke Modrića, meč je obilježilo i sjajno izdanje Karima Benzeme.

Francuski napadač je dao gol, dva su mu poništena, a jednom je i asistirao, čime je postao četvrti igrač u „ligama petice” sa svojevrsnim dabl-dablom.

Naime, Benzema je u La Ligi upisao 20 pogodaka i 10 asistencija, što je u najjačim ligama ove sezone uspjelo još samo Mohamedu Salahu (19+10), Kilijanu Mbapeu (14+10) i Domeniku Berardiju iz Sasuoloa (12+11).

Uzgred, ovo mu je bila 100. asistencija u najjačem rangu španskog fudbala.

Nije samo on obilježio vikend u Španiji. Feran Tores je u igru ušao na poluvremenu protiv Elćea i dao prvi gol za Barselonu u šampionatu, a čak šest puta je šutnuo, što mu je prvi put uspjelo u 105 nastupa u ligaškim mečevima.

Žoao Feliks je dao dva gola na gostovanju Betisu i stigao do cifre od četiri pogotka na posljednja četiri meča, čime je izjednačio učinak sa prethodnih 39 utakmica.

Karlos Soler je postao prvi igrač Valensije sa dvije asistencije na utakmici nakon Danija Pareha 2017. godine, dok je Jago Aspas prvi put u karijeri riješio utakmicu u sudijskoj nadoknadi.

To čudi, jer mu je pogodak iz penala u 97. minutu protiv Majorke za konačnih 4:3 bio čak 130. u karijeri u Primeri!

Bonus video: