Disciplinska komisija FSCG pokrenula postupak protiv Dečića i Budućnosti

Utamica u Tuzima prekinuta je u subotu u 18. minutu nakon tuče navijača dviju ekipa i stolica i kamenja koje je letjelo na sve strane

4774 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Disciplinska komisja Fudbalskog saveza Crne Gore pokrenula je postupak protiv Dečića i Budućnosti zbog nereda na utakmici 23. kola Telekom Prve crnogorske fudbalske lige odigrane prethodnog vikenda u Tuzima.

Utamica u Tuzima prekinuta je u 18. minutu nakon tuče navijača dviju ekipa i stolica i kamenja koje je letjelo na sve strane.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore danas je održala sjednicu.

Saopšteno je da je postupak protiv Dečića pokrenut zbog toga što "klub nije preduzeo mjere da spriječi nerede, čime bi počinio prekršaj iz člana 74 stav 1 Disciplinskog pravilnika FSCG."

Protiv Budućnosti je postupak pokrenut "zbog nereda koje su izazvali njihovi organizovani navijači na način što su lomili stolice i iste ubacivali u igralište i polomljenim stolicama gađali pristalice FK „Dečić“, kao i bakljama i kamenicama gađali gledaoce na zapadnoj tribini."

"Konstatuje se prijava Komisije za takmičenje FSCG br. P/23 od 07.03.2022. godine protiv FK „Dečić“ zbog slabe organizacije utakmice 23. kola Telekom 1.CFL , između FK „Dečić“ – FK „Budućnost“. Prijava Komisije za takmičenje FSCG br. P/23 od 07.03.2022. godine protiv FK „Budućnost“ zbog nesportskog ponašanja njihovih organizovanih navijača, koji su lomili stolice na tribinama i iste ubacivali u teren i gađali navijače domaćina, kao i da su bakljama i kamenicama gađali gledaoce na zapadnoj tribini na utakmici 23. kola Telekom CFL, između FK „Dečić“ – FK „Budućnost."

Nakon uvida u prijave Komisije za takmičenje FSCG, Disciplinska komisija je donijela odluku:

"Shodno članu 134 Disciplinskog pravilnika FSCG, pokreće se disciplinski postupak protiv FK „Dečić“ – Tuzi kao klubu organizatoru utakmice između FK „Dečić“ – FK „Budućnost“ u okviru 23. kola Telekom 1.CFL, na čijem igralištu za vrijeme utakmice su se dogodili neredi, a FK „Dečić“ nije preduzeo mjere da ih spriječi, čime bi počinio prekršaj iz člana 74 stav 1 Disciplinskog pravilnika FSCG. Shodno članu 134 Disciplinskog pravilnika FSCG, pokreće se disciplinski postupak protiv FK „Budućnost“ zbog nereda koje su izazvali njihovi organizovani navijači na način što su lomili stolice i iste ubacivali u igralište i polomljenim stolicama gađali pristalice FK „Dečić“, kao i bakljama i kamenicama gađali gledaoce na zapadnoj tribini na utakmici 23. kola Telekom 1.CFL, između FK „Dečić“ – FK „Budućnost“, čime bi počinio prekršaj iz člana 74 stav 1 Disciplinskog pravilnika FSCG", piše u zapisniku sa sjednice Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Crne Gore.

Bonus video: