Nejmarov silazak sa najveće scene, PSŽ želi da ga se otarasi: Od zvijezde do problema

PSŽ je Brazilca platio 222 miliona eura u ljeto 2017. godine, što je ostao najveći transfer svih vremena, ali on se nikada nije nametnuo kao vođa ekipe

8236 pregleda 6 komentar(a)
Nejmar protiv Reala, Foto: Reuters
Nejmar protiv Reala, Foto: Reuters

Sa Barselonom je uspio, sa PSŽ-om nije, vjerovatno i neće - kako javljaju francuski mediji, Nejmar vjerovatno igra posljednje utakmice u dresu kluba iz Pariza.

PSŽ je Brazilca platio 222 miliona eura u ljeto 2017. godine, što je ostao najveći transfer svih vremena, ali on se nikada nije nametnuo kao vođa ekipe.

Po mnogima je - i problem.

Tokom pet godina imao je blistavih momenata, ali je u važnim bio najslabiji, a nakon što petu sezonu zaredom nije uspio da osvoji Ligu šampiona sa njim, PSŽ je, navodno, odlučio da ga proda.

Klub želi da zaradi barem 100 miliona eura kako bi vratio dio novca, ali pitanje je da li neki klub želi da plati i da li je Nejmar motivisan da nastavi.

On je nedavno najavio da će Mundijal u Kataru biti njegovo posljednje veliko takmičenje u dresu Brazila, što se tumači i kao silazak sa najveće scene.

"Ne znam imam li i dalje dovoljno mentalne snage da se nosim sa fudbalom. Daću sve od sebe da budem u dobroj formi i da osvojim prvenstvo svijeta, da ostvarim svoj najveći dječački san", rekao je Nejmar.

Pominje se da bi mogao da karijeru nastavi u MLS ligi, što je takođe nagovijestio, kao i da se vrati u Brazil.

Za PSŽ je od 2017. godine odigrao 135 utakmica i upisao 91 gol.

Nedavno je napunio 30 godina.

Bonus video: