Čelsi pod blokadom: Dok imamo goriva za autobus i dresova za utakmice - borićemo se

Čelsi je pod blokadom, ne može da ostvaruje prihode ni od ulaznica, suvenira, napuštaju ga sponzori, zabranjena je kupovina i prodaja igrača...

8531 pregleda 7 komentar(a)
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS

Šampion Evrope je direktno pogođen sukobima u Ukrajini - Roman Abramovič je napustio klub, želi da ga proda, ali od juče mu je zamrznuta sva imovina u Velikoj Britaniji i posao je stopiran.

Čelsi je pod blokadom, ne može da ostvaruje prihode ni od ulaznica, suvenira, napuštaju ga sponzori, zabranjena je kupovina i prodaja igrača...

Na terenu je sinoć sve bilo u najboljem redu, pobijeđen je Norič, u nedjelju je duel sa Njukaslom.

“Vjerujem ljudima koji su odgovorni i vjerujem Vladi Britanije da će pronaći rješenje koje će nam omogućiti da nastavimo takmičenje. Da nastavimo kroz sezonu i da nastavimo da odlučujećmo o našim potezima na ljeto. Svi smo iznenađeni ovim vijestima”, rekao je trener Tomas Tuhel.

Mediji sada dovode u opasnost i opstanak kluba, pitaju se da li će imati novca i da završe sezonu.

Ne zna se ni u kakvim dresovima će igrati, jer je saradnju otkazao jedan od sponzora "Three" i zahtijevao da se logo po hitnom postupku skine s dresova.

"Uvijek možemo na dresove da stavimo poruke mira, mada možda je problem naći dovoljno dresova u kojima možemo da igramo s obzirom na sankcije. Ali sve dok imamo dovoljno dresova i dok je autobus pun goriva doći ćemo na utakmicu i biti konkurenti. Kada dođe velika oluja ukopate se, držite se zajedno i ostanete jaki. A poruke za mirom nikad ne mogu biti pogrešne”, kazao je Njemac.

Bonus video: