Turski biznismen: Imao sam dogovor sa Abramovičem, Britanci ne žele da Turčin kupi engleski klub

Abramovič je nakon odluke da proda klub objavio da će sav prihod biti uplaćen fondaciji za pomoć žrtvama rata u Ukrajini

5753 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Turski biznismen Muhsin Bajrak kazao je da je imao načelan dogovor sa Romanom Abramovičem da kupi Čelsi, ali da je odluka britanske Vlade da zamrzne imovinu ruskog magnata sve promijenila.

"U razgovorima samo 15 dana i imali smo dogovor. Trebalo je da platimo milijardu funti, da preuzmemo dugovanja, a da ostatak novca od onoga što je tražio naš prijatelj Abramovič bude sponzorstvo. Trebalo je da sve finiširamo 14. marta, a onda je stigla zabrana. Mislim da je riječ o tome da Britanija nije bila spremna na to da turska kompanija kupi engleski klub. Moglo je da se sačeka sa blokadom Abramovičevih sredstava dok se ne posao ne završi. Svi moraju da znaju da je Turska ozbiljna zemlja, sa ozbiljnim poslovnim ljudima, a ako je posao propao zato što sam ponosni Turčin - onda ne žalim", rekao je Bajrak.

On je katao da je vrijednost kluba dramatično opala, a da njegovo interesovanje nije.

"Pratimo situaciju, a znamo da je Čelsi u teškoj poziciji. Samo su igračima zagarantovane zarade, ostalim zaposlenim nisu. Ako se stvore uslovi, bićemo tu", kazao je Bajrak.

Abramovič je nakon odluke da proda klub objavio da će sav prihod biti uplaćen fondaciji za pomoć žrtvama rata u Ukrajini.

Britanska Vlada je, ipak, blokirala njegovu imovinu zbog veza sa režimom Vladimira Putina, tako da je prodaja stopirana.

Čelsi, takođe, ne može da prodaje ulaznice, suvenire, opremu u fan-šopovima, ne može da dovodi i prodaje igrače.

Sponzori polako napuštaju klub, saradnju je otkazao jedan od njih - kompanija "Three", koja je zahtijevala da se logo po hitnom postupku skine sa dresova.

Mediji javljaju da se očekuje i da će ugovor sa Čelsijem povući i "Nike"...

Bonus video: