Novi postupak protiv Dečića - loša organizacija utakmice sa Sutjeskom

FK Budućnost kažnjena sa 1.200 eura zbog "isticanje nastpisa sa zabranjenim sadržajem" i kašnjenja početka meča protiv Podgorice

15720 pregleda 28 reakcija 5 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Disicplinska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore pokrenula je novi disciplinski postupak protiv Dečića - ovoga puta, kako se navodi, "zbog slabe organizacije utakmice 24. kola Telekom 1. CFL protiv Sutjeske".

Tuzani su time počinili prekršaj iz člana 74 stav 1 Disciplinskog pravilnika FSCG.

FK Dečić je već sankcionisan novčanom kaznom u iznosu od 1.000 eura zbog slabe organizacije i nereda na utakmici 23. kola Telekom 1.CFL protiv Budućnosti.

Utakmica je prekinuta nakon opšteg navijačkog metaža na tribinama i oko stadiona, gdje su se pristalice dva kluba gađale stolicama, kamenicama, bakljama...

Stadion Dečića nije suspendovan za naredne mečeve, iako su se na terenu tokom incidenta našla razna lica koja nisu bila u protokolu, a jedan od njih - Leon Drešaj, koji je u policijskim dokumentima zaveden kao bezbjednosno-interesantna osoba, udario je rezervnog golmana Budućnosti Đorđija Pavličiča.

On je zbog nasilničkog ponašanja priveden kod tužioca, pa pušten na slobodu, ali Dečić kao organizator meča nije previše ispaštao - osim novčano...

Duel u Tuzima biće nastavljen od momenta prekida (18. minut) u prvom slobodnom terminu - najvjerovatnije u srijedu, a Budućnost vodi 1:0.

Takmičarska komisija FSCG donijela je odluku o nastavku meča pozivajući se na član 53 stav 2 Pravilnika o fudbalskim takmičenjima, iako taj član ne daje mogućnost nastavka utakmice, već samo odigravanje nove ili registracije meča postignutim rezultatom.

Disciplinska komisija FSCG je danas konstatovala prijavu Komisije za takmičenje protiv FK Budućnost, "zbog nereda koje su izazvali njihovi organizovani navijači i upotrebe pirotehničkih sredstava na utakmici 24. kola Telekom 1.CFL protiv Zete".

Disciplinska komisija je ranije danas kaznila FK Budućnost u iznosu od 1.200 eura zbog slabe organizacije utakmice protiv Podgorice - "isticanje nastpisa sa zabranjenim sadržajem zbog čega je kasnio početak utakmice 22. kola Telekom 1.CFL protiv Podgorice".

Navijači Budućnosti, "varvari", juče su zbog nereda u Tuzima kažnjeni zabranom navijanja na tri naredna gostujuća meča, a Budućnost će naredni domaći meč morati da odigra pred praznim tribinama.

Bonus video: