Savović pred derbi: Napadačka igra i želja za pobjedom su obaveza Sutjeske

Sutjeska sjutra (13 h) dočekuje Budućnost u derbiju 25. kola Telekom Prve crnogorske fudbalske lige i ima priliku da eventualnom pobjedom dodatno umakne najvećem rivalu

4586 pregleda 1 komentar(a)
Eraković, Foto: FSCG
Eraković, Foto: FSCG

Fudbaleri Sutjeske mirno dočekuju sjutrašnji (13 h) derbi protiv Budućnosti u 25. kolu Telekom Prve crnogorske fudbalske lige.

Uoči utakmice u Nikšiću lider ima 13 bodova više i utakmicu više od najvećeg rivala. Iako bi eventualnom pobjedom mnoge stvari bile poznate, u redovima Sutjeske su oprezni. Poručuju da ima još da se igra, te da nakon utakmice sa aktuelnim šampionom ništa neće biti riješeno.

"Napadačka igra i želja za pobjedom su obaveza Sutjeske. To se ne mijenja bez obzira na to ko je protivnik. Pogled na tabelu ne znači ništa u ovim utakmicama - obje ekipe su motivisane, moramo biti koncentrisani na svaku loptu, svaki duel, da bismo ostvarili pobjedu. Ne razmišljamo o tabeli i bodovnoj razlici, pripremamo se sa željom da što spremnije uđemo u meč i slavimo. Pobjeda pravi veću razliku, ali ne rješava ništa, kao što ni eventualni poraz neće ništa riješiti. Imamo solidnu razliku, ova utakmica nam daje priliku da mirnije dočekamo naredni meč", kazao je u najavi meča trener Sutjeske Milija Savović.

Novica Eraković igra odlično u drugom dijelu sezone. Strijelac u prethodnom meču protiv Budućnosti, odigranom u novembru prošle godine, poput Savovića ističe da eventualna pobjeda u derbiju neće ništa riješiti.

"Posebna draž je igrati derbi. Bićemo fokusirani svih 90 minuta i nadam se da nam pobjeda pred našim navijačima neće izmaći. Ova utakmica je jedna od preostalih 12 koje moramo da odigramo kako treba i osvojimo titulu", poručio je Eraković.

Eraković je nedavno produžio ugovor sa Sutjeskom do 2023. godine.

"Imam podršku kluba, saigrača i navijača. Veliko mi je zadovoljstvo što sam produžio ugovor sa klubom u kojem sam odrastao", kazao je Eraković.

Bonus video: