Inzagi: Pred nama je 10 finala, možemo do skudeta

„Nisam zabrinut, jer znam da sada imamo priliku da treniramo kako bi trebalo. Neki naši konkurenti su imali više vremena da treniraju i pripreme se za svoje mečeve, ali i mi ćemo sada imati tu situaciju i želimo da je maksimalno iskoristimo”, poručio je Simone Inzagi

2209 pregleda 0 komentar(a)
Foto: REUTERS/Massimo Pinca
Foto: REUTERS/Massimo Pinca

Prvi put poslije dugo vremena, Milan je lider Serije A bez onog dodatka „ali”, jer je konačno na plus četiri boda u odnosu na Inter, koji ima utakmicu manje.

Za to je zaslužan Torino, koji je zaustavio „nerazure” i osvojio bod. Tim Simonea Inzagija je sve vrijeme napadao, Etrit Beriša sjajno branio, ali je u 93. minutu Aleksis Sančes pogodio za konačnih 1:1, nakon lucidne asistencije dotadašnjeg tragičara Edina Čeka.

Doduše, možda ne bi ni imao šansu da osvoji bod da je sudija Marko Gvida u 1. poluvremenu, pri rezultatu 1:0, sudio čist penal za „bikove” nakon starta Andree Ranokje nad Andreom Belotijem.

Ovako, Inter je ostao u trci za skudeto, ali više ne zavisi sve od njega kado do sada.

„Rival je bio agresivniji u prvom poluvremenu, ali i Beriša je imao dvije sjajne odbrane. Ušli smo u nastavak bolje, zaslužili smo da izjednačimo ranije, a da jesmo, možda bismo i pobijedili. Znamo da moramo da učinimo više i da zauzmemo drugačiji pristup ovim utakmicama ako želimo skudeto, čak i ako postoje neki izgovori. Izgubili smo energiju i igrače u ključnom trenutku sezone, ali to ne smije da bude alibi. Jasno je da možemo bolje”, rekao je Simone Inzagi.

Osim velikana iz Grada mode, u igri za titulu su i Napoli sa tri i Juventus sa sedam bodova zaostatka za „rosonerima”.

„Sada imamo 10 finala, plus revanš polufinala Kupa Italije, tako da moramo da pokušamo da povratimo energiju i uradimo što je moguće više. Nažalost, nedavni niz loših rezultata došao je tokom najgušćeg perioda sezone. Sada se nadamo da ćemo se vratiti energetski za ovaj posljednji pritisak”, poručio je Inzagi.

Dobra stvar za šampionske ambicije Intera je što je ispao iz Lige šampiona.

„Nisam zabrinut, jer znam da sada imamo priliku da treniramo kako bi trebalo, imamo vremena da analiziramo situacije koje su se desile i povratimo fizičku i psihičku snagu. Neki naši konkurenti su imali više vremena da treniraju i pripreme se za svoje mečeve, ali i mi ćemo sada imati tu situaciju i želimo da je maksimalno iskoristimo. Postoji mnogo timova koji se bore za vrh tabele i biće ovo fantastična sezona”, zaključio je Inzagi.

Bonus video: