Juve bez prava na grešku, Čelsi završava posao

Večeras na programu posljednja dva meča osmine finala Lige šampiona - Juventus dočekuje Viljareal, Čelsi ide u goste Lilu

5171 pregleda 0 komentar(a)
Trener Juventusa Masimilijano Alegri na jučerašnjem treningu, Foto: Reuters
Trener Juventusa Masimilijano Alegri na jučerašnjem treningu, Foto: Reuters

U odnosu na prvi dio sezone, a naročito poslije dolaska Dušana Vlahovića, fudbaleri Juventusa igraju potpuno drugačije. U Seriji A su se uključilli u trku za titulu, primaju malo golova, a srpskom napadaču ne treba mnogo prostora da pokaže da je igrač svjetske klase.

Vlahović je protiv Viljareala, u prvom susretu osmine finala Lige šampiona, prvi gol u ovom takmičenju postigao poslije 35 sekundi. Susret na stadionu “Keramika” završen je 1:1, a uoči večerašnjeg revanša (21 h) domaćin je favorit. Pred igračima Juvea je prilika koju ne bi smjeli da propuste.

”Cilj nam je da dođemo do finala. U tome ćemo uspjeti ako budemo igrali dobro i ako nas sreća bude pratila. Utakmica protiv Viljareala je poput finala. Oni su iskusna ekipa, sa dobrim trenerom. U Španiji smo rizikovali, mogli da pobijedimo, ali u revanšu nemamo pravo na grešku”, rekao je u najavi meča trener Juventusa, Masimilijano Alegri.

Prethodne dvije sezone Juve je pod vođstvom Andree Pirla i Mauricija Sarija takmičenje u Ligi šampiona završavao u osmini finala. Upravo je Alegri bio trener kada je “stara dama” 2019. stigla do četvrtfinala, gdje je eliminisana od Ajaksa. Gol odluke za Ajaks postigao je sadašnji fudbaler Juventusa, De Liht.

”Imamo jasne ideje, tim se osjeća dobro. Ovo je prelomni momenat u sezoni”, kazao je Alegri.

Trener Juvenutsa na raspolaganju neće imati najjači sastav. Najavljeno je da utakmicu propuštaju Leonardo Bonući, Aleks Sandro i Denis Zakarija.

”Vlahović će igrati. Morata je u dobroj formi, a uvijek je kritikovan uprkos tome što nije igrao na svojoj poziciji. Zadovoljan sam kako igra, ima više slobode kada je Vlahović na terenu”, dodao je Alegri.

Viljareal pamti posljednje gostovanje u Italiji. “Žuta podmornica” je u decembru, u posljednjem meču grupne faze, savladala Atalantu (3:2) i izborila osminu finala.

”Odigrali smo dobro grupnu fazu i imamo veliku želju da se plasiramo u četvrtfinale. U prvom meču smo uspjeli da kontrolišemo situaciju iako smo rano primili gol. Juventus je kandidat za titulu, ali mi se ne predajemo”, poručio je trener španske ekipe Unai Emeri.

U drugom meču sastaju se Lil i Čelsi. Šampion Evrope je u prvom susretu na “Stamford bridžu” slavio 2:0.

”Lil je i u prvom meču igrao dobro. Napadali su nas, bilo je impresivno gledati ih. Sigurno će ići na pobjedu, jer nemaju šta da izgube. Igraće napadački, agresivno, tečno i direktno u formaciji 4-4-2. Moramo da budemo spremni na to”, oprezan je trener Čelsija, Tomas Tuhel.

Lil je u petak igrao meč Lige 1, pa je ostalo dosta vremena za odmor i pripremu.

”U prvom meču nismo bili dovoljno opasni u ofanzivi. Moramo da igramo na njihovoj polovini da ih natjeramo da se brane u svom šesnaestercu”, mišljenja je trener francuske ekipe Žozelin Gurvenek.

U petak žrijeb četvrtfinala, polufinala i finala

Revanšima osmine finala Juventus - Viljareal i Lil - Čelsi biće kompletirani putnici u četvrtfinale Lige šampiona, biće poznata imena svih osam timova koji su se plasirali u samu završnicu.

Najinteresantniji žrijeb elitnog evropskog takmičenja na programu je u petak u evropskoj Kući fudbala, u Nionu.

Biće, naime, žrijebani parovi četvrtfinala, znaće se ko se ukršta u polufinalu, te ko će, iz proceduralnih razloga biti domaćin u finalu, koje se igra 28. maja u Parizu.

Od četvrtfinala nema ograničenja, žrijeb je otvoren, pa će tako moći da se sastanu timovi iz iste zemlje (Liverpul i Mančester siti, na primjer), kao i timovi koji su jesenas igrali u istoj grupi.

Bonus video: