Bivša zvijezda Milana novi gradonačelnik Tbilisija

Poslije završetka fudbalske karijere, kako prenosi Sport klub, osim politike bavio se i poslovnim ulaganjima u oblastima energetike i ugostiteljstva – investirao je u različite poslove u Gruziji, Italiji, Ukrajini i Kazahstanu
0 komentar(a)
Kahaber Kaladze, Foto: Reuters
Kahaber Kaladze, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.10.2017. 12:05h

Poslije više od 99 odsto prebrojanih listića na lokalnim izborima u Gruziji jasno je da je sa 51 odsto osvojenih glasova u prijestonici pobijedio bivši defanzivac Milana Kahaber Kaladze, prenosi Sport klub.

Lijevi bek koji je sa Milanom bio prvak Evrope 2003. i 2007. godine i u karijeri nastupao još za Dinamo iz Tbilisija i Đenovu bio je kandidat koalicije Gruzijski san.

Najbliži protivnik, kandidat Ujedinjenog nacionalnog pokreta Zal Udumašvili imao je 17 odsto glasova, prenosi radio Slobodna Evropa.

Kaladze je za reprezentaciju svoje zemlje odigrao 83 meča, sa Dinamom iz Tbilisija bio je prvak države četiri puta, a sa Milanom je osvojio šest različitih trofeja – Skudeto, Kup Italija, italijanski Superkup, Ligu šampiona, UEFA Superkup i FIFA svjetsko klupsko prvenstvo. U Gruziji je proglašen za fudbalera godine pet puta, a član je i Milanove kuće slavnih.

Poslije završetka fudbalske karijere, kako prenosi Sport klub, osim politike bavio se i poslovnim ulaganjima u oblastima energetike i ugostiteljstva – investirao je u različite poslove u Gruziji, Italiji, Ukrajini i Kazahstanu.

Tokom karijere imao je veliku porodičnu tragediju jer je njegov brat Levan, tada student medicine, kidnapovan i kasnije ubijen.

Bonus video: