Klasični nokaut: Barselona razbila Real u Madridu (VIDEO)

Barselona slavila 4:0 i prekinula niz od šest mečeva bez pobjede nad velikim rivalom u svim takmičenjima

22719 pregleda 112 reakcija 5 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Odavno Barselona nije bila ubjedljiva, razigrana, moćna protiv Reala kao večeras - "blaugrana" je u u Madridu razbila velikog rivala, slavila 4:0, a mogla je da postigne i više pogodaka.

Ćavi je potpuno transformisao ekipu, energija je nevjerovatna, pojačanja su se uklopila, a odličan posao večeras je uradio i Osman Dembele, koji je u zimskom prelaznom roku bio na izlaznim vratima.

El klasiko
foto: Sofascore

Sa druge strane Real nije bio opasan, kvalitet ekipe nije došao do izražaja, a osjetio se i izostanak najboljeg igrača Karima Benzeme.

Barselona je već na startu zaprijetila, ali je Kurtoa sjajno reagovao kod šuta Pjer-Emerika Obemejanga. Reprezentativac Gabona je tom šansom samo najavio sjajno veče u glavnom gradu Španije - u 29. minutu Dembele je lagano prošao Naća po desnoj strani, centrirao, a bivši igrač Arsenala doveo Barsu u vođstvo.

Brzo poslije gola Obamejang je imao još jednu izglednu šansu, ali je Kurtoa odbranio, da bi u 39. minutu gosti duplirali prednost - Dembele je izveo korner, a Arauho skočio i zakucao loptu u mrežu.

Imao je Real priliku za pogodak u prvom poluvremenu, Vinisijus je u jednom navratu sam izašao ispred Ter-Štegena, ali se spetljao, pa je golman Barse otklonio opasnost. Mladi Brazilac se obrukao kada je u jednom napadu pokušao da izbori penal.

U drugom poluvremenu se očekivala reakcija Reala, ali je umjesto toga Barsa nastavila da pleše. Već u 47. minutu Feran Tores je iskoristio sjajnu asistenciju Obamejanga, postigao gol i iskupio se za promašaj nekoliko sekundi ranije.

Konačan rezultat postavio je Obamejang u 53. minutu. Ovog puta asistent je bio Tores.

Poslije četvrtog Barsa je imala prilike za novi pogodak. Pokušavali su Obamejang, Dembele, Depaj i Tores, rezultat se nije mijenjao, a kako je vrijeme prolazilo Barselona je bila mirnija i nije se previše trudila da dođe do petog gola.

Barsa je večeras prekinula niz od šest mečeva bez pobjede nad Realom u svim takmičenjima. "Blaugrana" je izgubila posljednjih pet utakmica od velikog rivala, ali je dočekala moment da se osveti.

A 21. novembra 2015. godine Barsa je posljednji u Madridu bila ovako dominantna. I tada je slavila 4:0.

Real je lider na tabeli sa 12 bodova više i utakmicom više od Barselone. Da Barsa nije imala očajan početak sezone trka za titulu u Španiji bila bi mnogo zanimljivija.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: