Mladi spremni za velesilu, Rakonjac obećava novi dobar otpor Italijanima

"Azuri" su jesenas u Vićenci teškom mukom savladali izabranike Miodraga Vukotića (1:0), a sličan otpor mogu da očekuju i u petak Podgorici, poručuje napadač Čukaričkog

6515 pregleda 0 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Dok seniorska reprezentacija Crne Gore bude igrala prijateljske mečeve, mladu selekciju čeka kvalifikacioni duel za EP, i to kakav - u petak u Podgoricu stiže Italija (18.30).

"Azuri" su jesenas u Vićenci teškom mukom savladali izabranike Miodraga Vukotića (1:0), a sličan otpor mogu da očekuju i u Podgorici, smatra napadač Marko Rakonjac.

"Čekamo kvalitetnog protivnika, favorita grupe. Igrali smo sa njima, gledali ih i poznajemo ih jako dobro. Očekujem kvalitetnu utakmicu i jak otpor", kazao Rakonjac, napadač Čukaričkog, koji je u Superligi Srbije dao 10 golova ove sezone.

U21 reprezentacija Crne Gore nema šansu da se uključi u borbu za visok plasman u grupi, ali utakmica sa Italijom je uvijek izazov.

"To ne umanjuje naš motiv, naprotiv, imaćemo veliku želju da odigramo dobro protiv jakog tima", dodaje Rakonjac.

Crna Gora je u dosadašnjem dijelu kvalifikacija pobijedila Republiku Irsku u gostima i Luksemburg kod kuće, a uz remi sa Bosnom i Hercegovinom u Podgorici stigla su dva poraza od Švedske, po jedan od Italije i BiH.

Osim predstojećeg meča sa "azurima" slijedi domaći duel sa Luksemburgom i gostovanja Ircima.

"Po onome što smo prui. Nisu se poklopile neke stvari, ali pokazali smo da možemo da se nosimo sa ozbiljnim protivnicima kao što su Italija ili Švedska - ističe hitronogi napadač.

Bonus video: