Prima četiri miliona mjesečno, a skoro da i ne trenira: Nejmar izgubljen u Parizu

Nejmar i Mesi su najbolje plaćeni fudbaleri na svijetu, a najplaćeniji igrač izvan Francuske je Kristijano Ronaldo (Mančester junajted) koji mjesečno prima 2,6 miliona eura bruto, navodi "L'ekip"

4866 pregleda 3 komentar(a)
Foto: REUTERS/Stephane Mahe
Foto: REUTERS/Stephane Mahe

Prosječna bruto mjesečna plata igrača PSŽ-a iznosi 990.000 eura, a najplaćeniji je brazilski napadač Nehmar sa više od četiri miliona eura mjesečno, piše u sportski list "L'Ekip".

PSŽ od 2011. kontroliše katarski fond "Qatar Investment Authority (QIA)".

Na listi najvećih zarada u francuskoj ligi prvih 14 mjesta zauzimaju igrači PSŽ-a.

Nejmar dominira sa bruto mjesečnom platom od 4.083.000 eura, ispred argentinske zvijezde Lea Mesija, koji je stigao prošlog ljeta iz Barselone (3.375.000 eura) i Kilijana Mbapea (2.220.000 eura), kome ističe ugovor s PSŽ-om.

Nejmar i Mesi su najbolje plaćeni fudbaleri na svijetu, a najplaćeniji igrač izvan Francuske je Kristijano Ronaldo (Mančester junajted) koji mjesečno prima 2,6 miliona eura bruto, navodi "L'ekip".

I pored svega, PSŽ iz godine u godinu doživljava teške udarce u Ligi šampiona, nedavno je eliminisan u osmini finala od Reala, a pojedini francuski mediji javljaju i da je u ekipi totalni haos, te da je upravo Nejmar glavni problem.

Navodno, praktično i ne trenira, a bilo je i momenata kada je mamuran od noćnog provoda dolazio u trening kamp.

Da je situacija loša, pokazao je i poraz od Monaka 3:0 prošlog vikenda.

Sve su jače glasine da je čelnicima PSŽ-a dosadio Nejmar, te da će na ljeto doći do rastanka, a gotovo je izvjesno da odlazi Mbape, koji je najbliži Realu.

Iz mnogo izvora dolaze informacije da je Mbape već dogovorio transfer u Madrid i to kao slobodan igrač.

Bonus video: