Vukotić: Momci su igrali kost u kost, zaslužili smo više od remija

"Držali smo Italijane bez konkretne prilike, imali smo bolje šanse, žao mi je što nismo iskoristili", kazao je Marko Rakonjac

9970 pregleda 5 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Selektor mlade reprezentacije Crne Gore Miodrag Vukotić kaže da je njegova reprezentacija bila bliža pobjedi od velikog favorita Italije, ali da nije nezadovoljan remijem.

Meč grupe F kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, igran večeras pod Goricom, završen je 1:1.

"Najavljivao sam da ćemo probati da napravimo Italijanima probleme, mislim da smo uspjeli u tome. Znamo o kakvoj se reprezenzaciji radi, oni su skup igrača koji igraju Seriju A i Seriju B. Momci su dali dosta, zaslužili smo više od boda, ali nismo nezadovoljni. Žao mi je što se dešava, kao i na prethodnim mečevima, da primamo golove iz nekih bezveznih sitacija, ali šta je tu je - nadam se da će igrači u nastavku karijera naučiti iz ovoga i da takve greške neće praviti", kazao je Vukotić.

Nakon dobrog, fizički zahtjevnog prvog poluvremena, Crna Gora nije pala u nastavku, čega su se mnogi pribojavali.

"Mislim da je razlog u tome što sada svi igraju u svojim klubovima i to se odmah osjeti. Nije došla do izražaja fizička sprema Italijana i ta dominantnost što se tiče njihovih tijela. Momci su igrali kost u kost, izborili se za ovaj rezultat", dodao je Vukotić u izjavi za RTCG.

Marko Rakonjac je sjajnu igru iz kluba, Čukaričkog, gdje je ove sezone već dao 10 golova, prenio i na reprezentaciju.

Lijepim pogotkom u 37. minutu doveo je Crnu Goru u vođstvo.

"Ušli smo u meč kako smo htjeli, zaslužuili smo pobjedu, bez lažne skromnosti. Igrali smo u jakom ritmu i pokazali da imamo kvalitet, da možemo sa svima da se nosimo. Držali smo Italijane bez konkretne prilike, imali smo bolje šanse, žao mi je što nismo iskoristili, ali vidi se da smo na dobrom putu", kazao je Rakonjac.

Bonus video: