Novi grčki zamah sa Pojetom: Gradimo pobjednički mentalitet

Duel Crne Gore i Grčke se igra u ponedjeljak na stadionu pod Goricom

11768 pregleda 1 komentar(a)
Grčki fudbaleri danas na podgoričkom aerodromu, Foto: ΕΛΛΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ (GREECE NATIONAL TEAM)
Grčki fudbaleri danas na podgoričkom aerodromu, Foto: ΕΛΛΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ (GREECE NATIONAL TEAM)

Grčki fudbaleri, rivali Crne Gore u ponedjeljak pod Goricom, sinoć su pobijedili Rumuniju u Bukureštu 1:0, na debiju nekadašnjeg fudbalera Čelsija, kasnije trenera Sanderlenda, Urugvajca Gustava Pojeta.

Utakmica sa Rumunima se igrala 25. marta - na grčki nacionalni praznik, i po pisanju tamošnjih medija, ima posebnu simboliku i značaj.

"Gradimo pobjednički mentalitet, zato je trijumfalni početak mnogo značajan. Prezadovoljan sam igrom u prvom poluvremenu, dok smo u nastavku bili dobri takmičari, izdržali smo pritisak Rumuna", rekao je Pojet.

Jedini gol postigao je Andreas Buhalakis, vezista Olimpijakosa u 39. minutu, na asistenciju Lazarosa Rote, desnog beka AEK-a.

Grci, međutim, imaju dosta internacionalaca u timu, lijevi bek Cimikas nosi dres Liverpula, golman Vlahodimos je član Benfike, štoperi Hacidiakos, Mavropanos i Kirjakopulos igraju za AZ Alkmar, Štutgart, odnosno Sasuolo, vezista Siopis je u Trabzonsporu, krilo Pelkas u Fenerbahčeu, napadač Gjakumakis u Seltiku...

Grci su, inače, igrali dan kasnije nego Crna Gora u Jermeniji, imaju dan manje za odmor, a u Podgoricu su doputovali danas, iz Bukurešta.

Bonus video: