Peru u dodatnim kvalifikacijama, rekord Brazila i Luisa Suaresa (VIDEO)

U finalu za odlazak na Mundijal, Peru će se sastati sa pobjednikom meča između Australije i Ujedinjenih Arapskih Emirata

5586 pregleda 28 reakcija 1 komentar(a)
Slavlje Lapadule nakon gola za Peru, Foto: Reuters
Slavlje Lapadule nakon gola za Peru, Foto: Reuters

Fudbalska reprezentacija Perua plasirala se u finale interkontinentalnog baraža za Svjetsko prvenstvo, pošto je na svom terenu pobijedili Paragvaj sa 2:0, u posljednjem meču južnoameričkih kvalifikacija.

Golove za domaću selekciju su postigli Đanluka Lapadula u petom i Jošimar Jotun u 42. minutu.

Peru je tako zauzeo peto mjesto sa 24 boda, koje vodi u interkontinentalni baraž. U finalu za odlazak na Mundijal sastaće se sa pobjednikom meča između Australije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Interkontinentalni baraž je na programu 13. ili 14. juna u Kataru.

U borbi za peto mjesto do posljednjeg kola bile su i selekcije Kolumbije i Čilea.

Kolumbija je na gostovanju pobijedila Venecuelu sa 1:0, a Čile je na svom terenu poražen od Urugvaja sa 2:0. Pobjedu Urugvaju pred kraj susreta osigurali su Suares (79) i Valverde (90). Ovim golom Luis Suares je postao najbolji strijelac južnoameričkih kvalifikacija svih vremena.

Ranije su plasman osigurale selekcije Brazila, Argentine, Urugvaja i Ekvadora.

U poslednjem kolu Brazil je na gostovanju pobedio Boliviju sa 4:0, postavivši novi rekord po broju osvojenih bodova u južnoameričkim kvalifikacijama.

Strijelci su bili Paketa (24), Rišarlison (45, 90+1) i Bruno Guimaraeš (66).

Ekvador i Argentina odigrali su neriješeno 1:1. Bod je selekciji Ekvadora u trećem minutu nadoknade doneo Ener Valensija. Argentina je povela golom Alvaresa (24).

Do kraja južnoameričkih kvalfiikacija još treba da se odigra susret Brazil - Argentina koji je prošle jeseni prekinut zbog intervencije brazilskih zdravstvenih radnika, koji nisu dopustili nastup argentinskim igračima iz engleskih klubovima zbog kršenja protokola vezanih za sprečavanje širenja koronavirusa.

Brazil je grupnu fazu završio na prvom mjestu sa 45 bodova, druga Argentina ima šest bodova manje, Urugvaj je treći sa 28, a Ekvador je četvrti sa 26 bodova.

Bonus video: