Ode Kejnu: Žinola ga uporedio sa Maradonom, Konte ga nazvao velikim čovjekom

Najbolji strijelac i asistent iz prošle sezone je oduševio u trijumfu nad Njukaslom, iako nije dao nijedan od pet golova. Sjajno je gradio igru, a izvanredno dodavanje za Mata Doertija je izazvalo ovacije

3134 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Action Images via Reuters
Foto: Action Images via Reuters

Dugo je Hari Kejn lutao ove sezone, nikako nije uspijevao da uđe u formu, ali u posljednje vrijeme igra spektakularno.

Na posljedjih šest utakmica u Premijer ligi je upisao pet golova i četiri asistencije i bio najzaslužniji za pet pobjeda u tom nizu.

Najbolji strijelac i asistent iz prošle sezone je oduševio u trijumfu nad Njukaslom, iako nije dao nijedan od pet golova. Sjajno je gradio igru, a izvanredno dodavanje za Mata Doertija je izazvalo ovacije.

„Hari Kejn je novi plejmejker Sparsa. On je sada kao novi Dijego Maradona. Duga dodavanja, kratka dodavanja, on ima sve. Ako u budućnosti bude imao bilo kakve ponude od klubva koji osvajaju trofeje - trebalo bi da ode. Na kraju karijere, ono što se gleda i računa je spisak trofeja koje ste osvojili”, rekao je čuveni napadač Sparsa David Žinola za „Skaj sports”.

Još jedan bivši napadač Totenhema je opčinjen engleskim napadačem.

„On nikada ne gubi loptu, njegova sposobnost dodavanja je nevjerovatna. Kompletan je fudbaler, igra briljantno”, istakao je Džermejn Defo.

Totenhem će se do kraja boriti za 4. mjesto i plasman u Ligu šampiona, a i Antonio Konte zna ko je za to najzaslužniji.

„Hari daje sjajan primjer saigračima. Kada ga vidite kako naporno radi, sigurno dobijete želju da vredno radite. Hvala mu zbog toga. On trenutno uživa u ovoj vrsti fudbala i moramo nastaviti ovako da igramo, jer vidim da mnogi igrači ostvaruju veliki napredak. Igrači i Totenhem rastu”, rekao je Konte.

Italijanski stručnjak je naglasio da je Kejn odigrao nevjerovatno protiv Njukasla.

„Rekao sam mu da je šteta što nije postigao gol, ali je igrao na fantastičan način. Stvara šanse i postiže golove, a sama činjenica što znamo da je tu tim čini jakim. Sviđa mi se kao osoba. Neki talentovani igrači ne žele da se trude, to nije slučaj sa njim. Našao sam igrača koji je veliki čovjek. Vrhunski igrači često manje rade, ponekad su malo i lijeni. Kod njega postoji želja da igra u svim takmičenjima”, poručio je Konte.

Bonus video: