Benzema opčinio sve na Ostrvu: Kako godine prolaze Big Ben je sve bolji

"Kad god kroči na teren, osjećate da može da postigne gol. Njegovo prisustvo je posebno, a svaki pokret, na kojem god dijelu terena bio, pravi razliku", tvrdi Stiv Mekmanaman

5278 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Het-trik protiv Pari Sen Žermena, pa het-trik u Londonu u duelu sa aktuelnim prvakom Evrope Čelsijem - Karim Benzema je fudbaler o kojem se najviše priča ove sezone u Ligi šampiona.

Francuz igra fenomenalno od kada je izašao iz sjenke Kristijana Ronalda u Realu, a partija na "Stamford bridžu" samo je jedna u nizu koja govori u prilog tome da je Benzema u ovom trenutku najbolja "devetka" na planeti.

"Fudbal je igra golova, a Benzema ih još uvijek postiže u serijama. Real je zbog njega prvi u La Ligi, zbog njega je i konkurentan u Ligi šampiona", rekao je bivši engleski as Rio Ferdinand.

Nekadašnji defanzivac Mančester junajteda ne zaboravlja vrijeme kada je u Realu bio Ronaldo.

"Tada je Benzema pokazivao da mu je tim iznad svega, baš kao što mu je i sada na prvom mjestu. Sada daje golove, a tada je bio ponizan i u drugom planu je radio sve što je mogao da radi na terenu", dodao je Ferdinand i poentirao:

"Ima 34 godine i najbolja je devetka u današnjem fudbalu. Od njega imate sve - golove, asistencije, učešće u svakoj akciji...".

I Stiv Mekmanaman je oduševljen.

"Kad god kroči na teren, osjećate da može da postigne gol. Njegovo prisustvo je posebno, a svaki pokret, na kojem god dijelu terena bio, pravi razliku", tvrdi Mekmanaman.

Benzema je do sada postigao četiri het-trika u dresu Reala na evropskoj sceni.

Više imaju samo Ronaldo (sedam), te Alfredo di Stefano i Ferenc Puškaš (po pet).

Ove sezone se upisao 11 puta na osam mečeva u Ligi šampiona.

Zbirno je u sezoni upisao 37 pogodaka na 36 utakmica.

"S godinama postaje sve bolji. Kao da je u kasnoj fazi karijere rekao sebi da apsolutno sve treba da zavisi od njega. Ako pričamo o kandidatima za Zlatnu loptu - on je uveliko u prednosti u odnosu na ostale", kaže bivši vezista Čelsija Džo Kol.

Karim Benzema
foto: Twitter

Španska "Marka" i britanski tabloid "San" su čak i dali isti naslov - Big Ben - veličajući partiju momka porijeklom iz Alžira.

Bonus video: