Crna Gora juri baraž za Mundijal, Marić: Djevojke su zaslužile da igraju ovaj meč, bolji smo od BiH

Ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore sjutra (14) protiv Bosne i Hercegovine ima priliku da prvi put u istoriji osigura baraž za Svjetsko prvenstvo

5237 pregleda 0 komentar(a)
Marić, Foto: FSCG
Marić, Foto: FSCG

Ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore sjutra (14) na Trening kampu FSCG dočekuje Bosnu i Hercegovinu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i ima priliku da se plasira u baraž za Svjetsko prvenstvo.

Šansu za baraž Crna Gora je dobila zbog suspenzije Rusije.

Ekipa Mirka Marića ima dva boda više i meč manje od BiH, koju je na startu kvalifikacija pobijedila u gostima 3:2. I remi bi odgovarao...

„Mi smo ovaj ciklus počeli sa ciljem da osvojimo prvi bod, a sada smo tu gdje smo. Djevojke su zaslužile da igraju ovako bitnu utakmicu i zadovoljstvo je biti akter takvog duela“, kaže selektor Marić.

Crna Gora ima tri pobjede, osim BiH savladala je Azerbejdžan i Maltu.

„U prednosti smo, imamo dva boda više. Ali, nema tog trenera i te ekipe koja sprema meč da odigra neriješeno. Mi se spremamo da pobijedimo, a imam pravo na svoje mišljenje i da kažem – da smo u ovom momentu bolji od BiH. Da li ćemo to pokazati u utorak, vidjećemo, ali da imamo razloga da vjerujemo – imamo“, naglasio je Marić.

Crna Gora je oslabljena u velikom meču – nema prve golgeterke Armise Kuč, koja je postigla dva gola u pobjedi nad BiH u prvom dijelu takmičenja.

„Misa je povrijeđena, nema ni Medine Dešić iz Lajpciga. Šta je tu je, mislim da imamo dobar fond igračica, prvi put i dužu klupu. Imamo dosta igračica koje su u inostranstvu, djevojke iz naših klubova takođe napreduju i to sam im i rekao. Mislim da smo u boljoj situaciji nego ranije, a što je važno – postali smo bolja takmičarska ekipa. Sve to kada se sabere, imamo pravo da vjerujemo da možemo da pobijedimo utakmicu“, zaključio je Marić.

Bonus video: