Lider želi iskupljenje, interesantnije na dnu

Sutjeska - Rudar, Podgorica - Budućnost, Dećić - Iskra, Mornar - Zeta i Petrovac - Jezero u 31. kolu Telekom 1. CFL

5609 pregleda 2 komentar(a)
Ne plaše se Sutjeske: Rudar vjeruje u opstanak bez baraža, Foto: Telekom 1. CFL/FSCG
Ne plaše se Sutjeske: Rudar vjeruje u opstanak bez baraža, Foto: Telekom 1. CFL/FSCG

Telekom 1. CFL, druga polovina aprila, kreće foto-finiš - danas je prvo od preostalih šest kola, mnoge stvari mogle bi da budu jasnije.

Neke su, doduše, poznate već neko vrijeme - da je Sutjeska na milimetar od titule, a da su Dečić i Iskra (sastaju se međusobno danas) uz lidera i Budućnost vrlo blizu da obezbijede plasman na evropsku scenu.

Zato će u finišu biti mnogo interesantnije na dnu, gdje borba za opstanak dostiže vrunac - posljednjeplasirana Zeta želi da “uhvati” pretposljednju Podgoricu, kojoj se približila na četiri boda, Rudar traži opstanak bez baraža, a ugrožen je još Mornar...

Petrovac i Jezero, koji danas igraju pod Malim brdom, djeluju bezbjedno.

Kolo otvara lider Sutjeska, okrašajem kraj Bistrice protiv Rudara. Nikšićani žele da se iskupe, najviše pred svojim navijačima, za težak poraz od Budućnosti (3:0) u prvom meču Kupa.

Nikšićani, teoretski, mogu da dođu na samo bod od titule ako pobijede Pljevljake, a Budućnost izgubi na “DG areni”.

”Nije nam prijatno poslije utakmice Kupa koju smo odigrali ispod svakog nivoa, totalno van našeg ritma i stila koji imamo tokom cijele sezone. To je, ipak, sada iza nas, čeka nas Rudar, želimo da pobijedimo i dodatno se približimo osvajanju titule”, kaže trener Milija Savović.

”Rudar se bori za opstanak, svaki bod mu je bitan, biće motivisan. Ipak, ako nametnemo naš ritam od starta, siguran sam da dobar rezultat neće izostati”, dodaje vezista Vladan Bubanja.

Rudar je u prošlom kolu pobijedio Dečić, sigurna zona daleko je tri boda...

”Za nas je svako kolo do kraja kao finale. Vjerujem da ćemo podići formu u završnici i biti najbolji kada je najpotrebnije”, kaže za sajt Rudara najbolji strijelac Pljevljaka, napadač Dušan Živković (devet golova).

Budućnost gostuje Podgorici - ekipu koju je sva tri puta ove sezone pobijedila 2:1.

”Nadam se da ćemo uspjeti da odigramo približno kvalitetno kao protiv Sutjeske. Taj trijumf u najvećem derbiju nam je donio novi motiv i fantastičnu atmosferu pred finiš sezone u kome ciljamo odbranu Kupa Crne Gore”, rekao je Miomir Đuričković, fudbaler “plavih”.

”Teško smo izlazili s Podgoricom na kraj, iako smo ih dobili sva tri puta. Ne smijemo da se opustimo, domaćin još nije osigurao baraž i biće motivisan, kao i svi koji igraju protiv Budućnosti”.

Mornar i Zeta igraju na “Topolici” - domaći za bijeg od baraž-zone, gosti po običaju za spas.

Parovi 31. kola

SUTJESKA - RUDAR (15 h)

Sudija: Miraš Cerović (Podgorica)

PETROVAC - JEZERO (15)

Sudija: Miloš Bešović (Podgorica)

DEČIĆ - ISKRA (16)

Sudija: Miloš Savović (Podgorica)

PODGORICA - BUDUĆNOST (18)

Sudija: Nikola Cvijović (Budva)

MORNAR - ZETA (18)

Sudija: Radoje Pajović (Podgorica)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: