Sa Pedrijem strah i trepet, bez njega ni tim za Evropu

Sa jednim od najtalentovanijih vezista na svijetu, „blaugrana” u La Ligi upisala 10 pobjeda i dva remija, tj. 32 boda ili prosječno 2,67, a bez njega osvojila 31 na 21 utakmici, tj. 1,48 po meču

5510 pregleda 1 komentar(a)
Foto: REUTERS/Albert Gea
Foto: REUTERS/Albert Gea

Barselona je bila u sjajnoj seriji, na 10 utakmica u Primeri osvojila 28 bodova i domogla se 2. mjesta, ali je odjednom potonula.

Ispala je iz Lige Evrope od Ajntrahta porazom na „Kamp nouu”, potom pred svojim navijačima izgubila i od Kadisa i Rajo Valjekana, zbog čega je Realu u preostalih pet kola dovoljan i bod da vrati titulu na „Santjago Bernabeu”.

Nije dugo trebalo da se shvati šta je razlog takvog pada - u porazu od Ajntrahta (3:2) na poluvremenu je iz igre izašao Pedri, koji je obnovio povredu zadnje lože.

Od tada ga nema u timu, a španski mediji su izračunali koliko je važan „efekat Pedri” na igru Barselone.

I došli do frapantnih podataka - sa jednim od najtalentovanijih vezista na svijetu, „blaugrana” je u La Ligi upisala 10 pobjeda i dva remija, tj. 32 boda ili prosječno 2,67, a bez njega osvojila 31 na 21 utakmici, tj. 1,48 po meču!

Da je Pedri igrao i Barsa imala trend osvajanja bodova kao sa njim, bila bi ubjedljivo prva na tabeli, sa 10 bodova više od sadašnjeg lidera Reala.

Takođe, po broju bodova koji osvaja bez njega ne bi bila druga, već tek sedma i pitanje je da li bi izborila plasman u Evropu...

Bonus video: