Budući vlasnici Milana ne žele da dijele stadion sa Interom

Izvršni direktor kompanije Mohamed El Ardi uvjeren je da Milan treba da ima svoj stadion, a ne da ga dijeli sa gradskim rivalom Interom

2764 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Bahreinska kompanija "Investkorp" blizu je preuzimanja vlasništva nad fudbalskim klubom Milan, a novi vlasnici žele da izgrade poseban stadion za taj klub, prenijeli su danas italijanski mediji.

Očekuje se da će ugovor o preuzimanju vlasništva vrijedan 1,18 milijardi dolara biti finalizovan naredne nedjelje, pošto će sljedećeg četvrtka i petka biti potpisani preliminarni ugovori.

Izvršni direktor kompanije Mohamed El Ardi uvjeren je da Milan treba da ima svoj stadion, a ne da ga dijeli sa gradskim rivalom Interom.

El Ardi smatra da stadion mora da bude u vlasništvu Milana i posvećen navijačima tog kluba svaki dan.

Projekat izgradnje novog zajedničkog stadiona Milana i Intera odobren je krajem prošle godine, ali je sve dovedeno u pitanje zbog javne rasprave, koja neće biti održana prije maja.

Građevinski radovi na "San Siru" neće početi prije 2027. godine, pa milanski klubovi razmišljaju i o preseljenju van grada, i gradnji stadiona u opštini Sesto San Đovani.

Bonus video: