Dečić preokretom do drugog finala zaredom

Tuzani gubili od Iskre nakon sat igre, a onda odigrali kao u transu za drugo uzastopno finale Kupa Crne Gore (2:1)

18374 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Telekom 1. CFL/FSCG
Foto: Telekom 1. CFL/FSCG

Preokretom u spektakularnom drugom poluvremenu revanša polufinala Kupa Crne Gore, Dečić je u Tuzima savladao Iskru sa 2:1 i plasirao se u drugo uzastopno finale!

U prvoj utakmicu u Danilovgradu bilo je 1:1.

Rival u borbi za prvi trofej Tuzanima će biti bolji iz večerašnjeg revanša Sutjeske i Budućnosti (Podgoričani su prvi meč dobili 3:0).

Kao i prošle godine, Dečić je u polufinalu bio bolji pobjedom nad Iskrom u revanšu na svom terenu pa su Danilovgrađani opet ispustili šansu za prvo finale.

A bili su tako blizu nakon evrogola Šahmana sa 23 metra u gornji lijevi ugao u 60. minutu, nakon prodora Pavlićevića.

Izmjene Dečića i ulazak Danila Pešukića, junaka prošlogodišnjeg revanša polufinala, dala su domaćinu više opcija u napadu, i u 70. minutu evrogolom je rezultat izjednačio Jovan Nikolić - raspalio je sa 25 metara u gornji lijevi ugao nakon povratnog pasa Đeljaja.

Đeljaj je upisao asistenciju i kod odlučujućeg gola Janketića u 76. minutu, jer je probio po desnoj strani i ubacio na peterac.... za veliko slavlje u Tuzima.

A imali su Tuzani sreće u finišu, jer je nakon minusa u igru ušao iskusni Giga Vuković, koji je u 90. minutu izborio korner nakon kojeg je sreća bila na strani domaćina i lopta je prohujala tik pored lijeve stative.

Baš kao i u trećem minutu nadoknade kada je Vuković šutirao sa desetak metara.

Gosti su bili oslabljeni neigranjem Vilijana i sami tim i klupa Iskre je bila "kraća".

Prvo poluvrijeme nije nagovještavalo spektakl. Striktna markiranja igrača koji se sjajno poznaju iz pet ovosezonskih duela, sa taktičkim faulovima kada je to bilo potrebno.

Izdvojili su se sjajni potezi Draška Božovića, naročito nakon sjajne kombinacije iz slobodnog udarca sa Vuljajem ali je Bećiraj izblokiran, dok je Iskra imala sjajnu kontru, ali je Šahman loše prihvatio loptu i loše šutirao iz izgledne pozicije na drugoj strani.

Nastavak je, zato, bio prepun uzbuđenja i sjajne igre obje ekipe.

Bonus video: