Abramovič negirao da traži novac od prodaje Čelsija i ponovio: Sve ide u dobrotvorne svrhe

Abramovič, koji je negirao i da je podigao traženu cijenu za 500 miliona funti, prvobitno je rekao da želi da donira prihod od prodaje žrtvama rata u Ukrajini

8120 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Roman Abramovič je demantovao da želi da mu se vrati 1,5 milijardi funti koje je kreditirao Čelsiju i ponovio da će sredstva biti zamrznuta nakon što klub bude prodat.

Izgledi da konzorcijum Toda Bolija završi preuzimanje šampiona Evrope dovedeni su u pitanje ove nedjelje zbog straha da će Abramovič prekršiti obećanje da će otpisati dug kluba.

Međutim, Abramovič, koji je pod sankcijama nakon ruske invazije na Ukrajinu, odbacio je te tvrdnje. Demant ruskog oligarha pojačaće nadu da će Čelsi, čija specijalna licenca za takmičenje ističe 31. maja, uskoro dobiti novog vlasnika. Bolijev konzorcijum je izabran kao poželjni ponuđač i ostaje favorit za kupovinu Čelsija.

„Gospodin Abramovič nije tražio da mu se vrati bilo kakav zajam – takvi predlozi su potpuno lažni – kao što su sugestije da je gospodin Abramovič u posljednjem trenutku povećao cijenu kluba. Poslije sankcija i drugih ograničenja koje je Velika Britanija uvela gospodinu Abramoviču od objave da će klub biti prodat, pozajmica je takođe postala predmet sankcija EU, što zahtijeva dodatna odobrenja. To znači da će sredstva biti zamrznuta i podležu zakonskoj proceduri koju regulišu nadležni organi. Da budemo jasni, gospodin Abramovič nema pristup niti kontrolu nad ovim sredstvima i neće imati nikakav pristup ili kontrolu nad tim sredstvima nakon prodaje”, naveo je Abramovičev portparol.

Abramovič, koji je negirao i da je podigao traženu cijenu za 500 miliona funti, prvobitno je rekao da želi da donira prihod od prodaje žrtvama rata u Ukrajini.

Njegov portparol je insistirao da i dalje ostaje tako:

„Namjera gospodina Abramoviča u vezi sa poklanjanjem prihoda od prodaje Čelsija u dobrotvorne svrhe se nisu promijenila. Od prvog saopštenja, tim gospodina Abramoviča je identifikovao visoke predstavnike iz tijela UN i velikih globalnih dobrotvornih organizacija koji su dobili zadatak da formiraju fondaciju i utvrde plan za njene aktivnosti”.

Bonus video: