Nije igrao od 2. januara, a proglašen za najboljeg igrača sezone: Birmingem ne zaboravlja Šarkića

Šarkić (24) je blistao u Čempionšipu, čak deset puta na 23 utakmice sačuvao svoju mrežu, prije nego što je u prvom meču 2022. godine doživio tešku povredu ramena i morao da ide na operaciju

10430 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Iako nije branio od 2. januara, a na golu bio samo u prvom dijelu sezone, crnogorski reprezentativac Matija Šarkić proglašen je za najboljeg igrača Birmingema u izboru navijača tog kluba.

Šarkić (24) je blistao u Čempionšipu, čak deset puta na 23 utakmice sačuvao svoju mrežu, prije nego što je u prvom meču 2022. godine doživio tešku povredu ramena i morao da ide na operaciju.

U Birmingemu je branio kao pozajmljen igrač premijerligaša Vulverhemptona, u koji se vratio nakon povrede i gdje je obavio rehabilitaciju.

Kako su javili engleski mediji, oporavak je završen, što je dobra vijest i za reprezentaciju Crne Gore uoči junskih mečeva u Ligi nacija.

Šarkić je branio na četiri meča u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Što se tiče njegove budućnosti, Birmingem želi da i naredne sezone bude prvi golman ekipe, da li na pozajmici, ili uz otkup njegovog ugovora od Volvsa.

“Vidjećemo na kraju sezone šta će da se dogodi, ostaje li ili ide na pozajmicu ponovo. Sa njegovim kvalitetima, ne želim da bude ovdje kao drugi ili treći golman, on je dovoljno dobar da bude standardan u Čempionšipu. On je reprezentativac svoje zemlje, za njegov napredak potrebno je da igra i da bude testiran svakog vikenda", kazao je trener golmana Volvsa Toni Roberts.

Šarkić je, inače, putovao sa Vulverhemptonom na meč sa Čelsijem, koji je odigran u subotu, ali nije bio u protokolu za meč.

Prvi golman Volvsa je Portugalac Žose Sa, a drugi veteran Džon Rudi.

Bonus video: