U Firenci sanjaju Evropu: Sve gotovo za 11 minuta, Fiorentina nadigrala Romu

Nakon 36 kola Roma, Fiorentina i Atalanta imaju po 59 bodova, Lacio tri više

5223 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Fudbaleri Fiorentine savladali su večeras Romu 2:0 u posljednjem meču 36. kola Serije A.

"Viola" je prekinula niz od tri poraza zaredom i nakon ove pobjede izjednačila se sa večerašnjim protivnikom, ali i Atalantom na tabeli - tri tima imaju po 59 bodova, dok Lacio na 5. mjestu ima tri poena više.

Roma čak četiri utakmice ne zna za pobjedu, a večeras je odigrala veoma loš meč. "Vučica" je bila nemoćna, bez energije, nije stvorila ozbiljnu šansu za 90 minuta. Izgleda da je ekipa dugo slavila prolaz u finale Lige konferencija...

Domaći su pitanje pobjednika riješili već na startu utakmice - Karsdorp je u 3. minutu oborio Gonsalesa, arbitar nakon konsultacija sa VAR-om dosudio penal, a onda je upravo Gonsales prevario Patrisija.

Osam minuta kasnije bilo je već 2:0. Bonaventura je povukao loptu sa desne strane, šutirao i postavio, ispostaviće se, konačan rezultat.

Murinjova ekipa je u prvom poluvremenu najbolju šansu imala u 20. minutu kada je Pelegrini šutirao iz slobodnog udarca, ali je na pravom mjestu bio Teraćano.

U drugom poluvremenu ništa značajnije se nije dešavalo.

Fiorentina je večeras prvi put nakon 2016. savladala Romu na domaćem terenu u Seriji A, pa ima šansu da nakon pet godina izbori plasman u Evropu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: