Džejk Danijels

Engleski fudbaler priznao da je gej: Pravo je vrijeme da budem svoj, slobodan i siguran

Fudbaler Blekpula Džejk Danijels priznao da je krio svoj seksualni identitet kao mladić “jer je želio da bude profesionalni fudbaler”

26963 pregleda 15 komentar(a)
Džejk Danijels, Foto: Printscreen/YouTube/Sky Sports Football
Džejk Danijels, Foto: Printscreen/YouTube/Sky Sports Football

Fudbaler Blekpula, Džejk Danijels priznao je danas da je gej i postao je prvi britanski profesionalni fudbaler koji je javno saopštio da je homoseksualac još od Džastina Fašanua 1990. godine.

Danijels (17) je priznao da je krio svoj seksualni identitet kao mladić “jer je želio da bude profesionalni fudbaler”. Sada kaže da je „pravo vrijeme da bude svoj, slobodan i siguran”.

„Sada je pravo vrijeme za to. Osjećam se kao da sam spreman da ispričam ljudima svoju priču. Želim da ljudi poznaju pravog mene. Dugo sam razmišljao kako to želim da uradim, kada to želim. Znam da je sada vrijeme. Dugo sam mislio da ću morati da krijem istinu jer sam želio da budem – a sada jesam – profesionalni fudbaler. Pitao sam se da li da sačekam da odem u penziju da saopštim ovo. Nijedan drugi igrač u profesionalnoj igri ovdje se nije izjasnio kao homoseksualac”, rekao je Danijels u intervjuu za Sky sport.

Danijels je rekao da je podršku svojih saigrača i kluba koji se takmiči u Čempionšipu.

“Otkako sam izašao javno pred svoju porodicu, svoj klub i saigrače, taj period pretjeranog razmišljanja o svemu i stresa koji je stvorio je nestao. To je uticalo na moje mentalno zdravlje. Sada sam samo siguran i srećan što sam konačno svoj”, rekao je Danijels.