Gabjadini prekinuo post i zaustavio Njukasl, Runi donio bod Evertonu

Oba meča nedjeljnog programa završena remijima
0 komentar(a)
Vejn Runi, Foto: Reuters
Vejn Runi, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.10.2017. 17:11h

Njukasl je dva puta vodio u Sautemptonu, ali Manolo Gabjadini je u pravom trenutku prekinuo golgeterski post i donio bod "svecima" (2:2).

U duelu Maurisija Pelegrina i njegovog bivšeg trenera iz Valensije, Rafe Benitesa, bolje su krenuli gosti i poveli preko Isaka Hejdena u 20. minutu.

Gabjadini je u 49. minutu izjednačio na 1:1 i postigao prvi gol nakon 19. avgusta, ali je Ajose Peres svega 84 sekunde kasnije donio novu prednost "svrakama".

Nažalost po goste, Florijan Ležen je skrivio penal, koji je u 75. minutu rutinski realizovao italijanski reprezentativac i donio bod Sautemptonu.

Саутгемптон - Ньюкасл от ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

U prvom meču dana, Brajton i Everton su remizirali (1:1) i izjednačili se sa Svonsijem, Vest Hemom i Stoukom sa po osam bodova. Društvu bi mogao da se priključi Lester, ako sjutra ne savlada VBA.

Meč na „Falmer stadionu“ nije donio gotovo nikakva uzbuđenja do same završnice, da bi u 82. minutu Francuz Antoni Noker donio prednost „galebovima“.

Klub koji prvi put u istoriji igra u Premijer ligi je u 89. minutu ostao bez pobjede, kada je Vejn Runi iskoristio penal i donio remi Evertonu.

Prije toga je kapiten domaćih Bruno Saltor divljački udario Dominika Kalvert-Luina nakon centaršuta Runija i veliko je pitanje zašto je dobio samo žuti karton, jer je laktom namjerno gađao bradu rivala. Sigurno ga čeka naknadna kazna FA...

Bonus video: