Podgorica i Zeta u bitkama za baraž

Zeta dočekuje Rudar, a Podgorica je domaćin Iskri u najznačajnijim utakmicama finiša sezone, tj. borbi za izbjegavanje direktnog ispadanja

4336 pregleda 0 komentar(a)
Zeta je bila ubjedljiva protiv Rudara u dva posljednja duela, Foto: Savo Prelević
Zeta je bila ubjedljiva protiv Rudara u dva posljednja duela, Foto: Savo Prelević

U posljednja dva kola Telekom Prve crnogorske fudbalske lige rješavaće se dva “otvorena” pitanje - ko će ispasti u niži rang, a ko će u baražu tražiti šansu za opstanak u eliti. Posljednje mjesto pokušaće da izbjegnu Zeta i Podgorica, a Rudar još ima šansu da prestigne Jezero i ber baraža ostane u najjačem društvu...

U pretposljednjoj rundi, koja će se igrati pod reflektorima, jer svih pet utakmica počinje u 20 časova, sve oči biće uprte ka “Trešnjici” i “DG areni”, gdje su domaćini Zeta, odnosno Podgorica. Te dvije ekipe trenutno dijele začelje sa po 28 bodova, s tim da ekipa iz Donje Gorice ima bolji međusobni skor, ali su Golubovčani u posljednje vrijeme igraju bolje...

Rival Podgorici biće Iskra, ekipa u sjajnoj formi i siguran učesnik evropskih kvalifikacija, dok na “Trešnjici” gostuje Rudar, koji je siguran za baraž, a teoretski bi mogao i do direktnog opstanka. Za to je potrebno da osvoji svih šest bodova - danas u Golubovcima i u posljednjem kolu protiv Jezera pod Golubinjom, ali uz uslov da tim iz Plava izgubi večeras u Danilovgradu i od Budućnosti, koja je u pobjedničkom ritmu.

- Nadamo se baražu u sezoni problema sa povredama, i ne samo tim. Imali smo peh da na šest utakmica gubimo bodove u posljednjim minutima i to je uticalo na pad samopouzdanja. Drugi sklapaju ekipu uklapajući bonus igrače, dok je Podgorica najmlađa ekipa sa svega tri igrača starija od 21 godine. Teško je zaustaviti kola kada krenu nizbrdo sa tako neiskusnim timom, ali nadamo se. Sve, uostalom, zavisi od nas, jer nam dvije pobjede garantuju baraž protiv tivatskog Arsenala - kazao je trener Podgorice Jovo Pejović.

Njegova ekipa je bez pobjede već devet mečeva i zato je došla u nezavidnu poziciju. U prošlom kolu je uzela bod u Pljevljima, ali Iskra je u odličnoj seriji.

- Nismo dobili Iskru ove sezone, ali smo vodili na gostovanju dva razlike, greške su nas koštale poraza u nastavku. Ako odigramo u dobrom ritmu svih 90 minuta, imamo šansi za trijumf - zaključio je Pejović, čija ekipa u posljednjem kolu u utorak, 24. maja, gostuje trećeplasiranom Dečiću, koji će se spremati za finale Kupa Crne Gore.

Sa druge strane, Zeta je u odličnoj formi, a Rudar je u posljednjem duelu u Pljevljima savladao čak 3:0. Ekipa Dragoljuba Đuretića sezonu završava utakmicom protiv Iskre u Danilovgradu u utorak.

Sutjeska, koja je osvojila titulu četiri kola prije kraja, gostuje Petrovcu na stadionu “Mitar-Mićo Goliš”, a drugi meč bez rezultatskog značaja igraju Mornar - Dečić.

Parovi

20.00

Jezero - Budućnost

Zeta - Rudar

Podgorica - Iskra

Mornar - Dečić

Petrovac - Sutjeska

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: