Suares utišao "Vandu" - Barsa osvojila bod u Madridu, Ronaldo pogodio za pobjedu Reala

Real je ostvario četvrtu pobjedu u gostima ove sezone, ali zaostaje za Barsom, jer je od mogućih 12 bodova na svom terenu osvojio svega pet
0 komentar(a)
Suares Atletiko Barselona, Foto: Reuters
Suares Atletiko Barselona, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.10.2017. 20:50h

Atletiko nije uspio da ostvari prvu veliku pobjedu na glamuroznom "Vanda metropolitano" stadionu - Barselona je iz Madrida odnijela bod (1:1).

"Kolćonerosi" su odigrali sjajno u prvoj polovini prvog dijela, a poveli pogotkom Saula, koji je sa 17-18 metara pogodio donji lijevi ugao.

Gosti su, očekivano, dominirali u nastavku, držali loptu, a dva šuta je Mesi bio veoma blizu - iz slobodnog udarca je zakačio stativu, a zatim bio za nekoliko centimetara neprecizan sa ivice šesnaesterca.

Izjednačenje lideru donio je Luis Suares u 81. minutu, glavom sa druge stative, nakon što su ga defanzivci Atletika ostavili samog na petercu.

Barselona je izgubila prve bodove ove sezone, pa je prednost u odnosu na Real smanjena na pet bodova.

Real je slavio protiv Hetafea, a Kristijano Ronaldo postigao prvi gol ove sezone u Primeri. Uradio je to u pravom trenutku, kada je njegov bio u velikom problemu.

Rezultat je bio 1:1 do 85. minuta, kada je Portugalac konačno prekinuo golgeterski post na domaćoj sceni i spriječio senzaciju u predgrađu Madrida.

Real je ostvario četvrtu pobjedu u gostima ove sezone, ali zaostaje za Barsom, jer je od mogućih 12 bodova na svom terenu osvojio svega pet.

Atletik Bilbao pobijedio je Sevilju sa 1:0, u prvom meču današnjeg programa 8. kola Primere.

Strijelac je bio Mikel Vezga u 43. minutu.

Ovom pobjedom, tim iz Bilbaa je prekinuo seriju od sedam utakmica bez trijumfa na tri fronta, jer nije znao za pobjedu od 10. septembra i duela sa Đironom.

Od tada do danas je u Primeri osvojio samo bod od mogućih 12 bodova i pred dvonedjeljnu pauzu se našao u donjem dijelu tabele...

Gol odluke pao je u finišu prvog poluvremena, poslije auta sa desne strane i gužve u kaznenom prostoru, u kojoj se najbolje snašao Vezga, koji je sa šest-sedam metara lobovao golmana Serhija Rika.

Sevilji je ovo treća uzastopna sezona u kojoj gubi meč na "San Mamesu", a ujedno je doživjela drugi poraz u posljednja tri kola (poslije četiri vezane pobjede)

Atletik je 14. na tabeli španskog prvenstva sa osam bodova, dok je Sevilja druga sa 16.

Real Sosijedad je u gostima pobijedio Alaves sa 2:0.

Sosijedad je poveo u 77. minutu golom Mikela Ojarzabala na asistenciju Alvara Odrisole. Drugi gol je četiri minuta kasnije postigao Aric Elustondo, a asistirao mu je Ćabi Prieto.

Ekipa Real Sosijedada je trenutno na sedmom mjestu sa 13 bodova, dok je Alaves pretposljednji sa tri boda.

Rezutati (8. kolo)

Atletik Bilbao - Sevilja 1:0

Vezga 43.

Hetafe - Real Madrid 1:2

Molina 56. - Benzema 39, Ronaldo 85.

Alaves - Sosijedad 0:2

Ojarzabal 77, Elustondo 81.

Atletiko Madrid - Barselona 1:1

Saul 21. - Luis Suares 81.

Nedjelja

Eibar - Deportivo (12)

Đirona - Viljareal (16.15)

Malaga - Leganes (18.30)

Betis - Valensija (20.45)

Ponedjeljak

Las Palmas - Selta (21)

Petak

Espanjol - Levante 0:0

Bonus video: