Jedan gol dovoljan Budućnosti protiv Dečića, trofej ostao u Podgorici

Tuzani drugu godinu zaredom moraju da se pomire sa porazom u duelu sa trofej - presudio je pogodak Igora Ćukovića

13205 pregleda 23 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Baš kao i prošle godine - Budućnost je ta koja slavi trofej u Kupu Crne Gore, Dečić ponovo mora da se pomiri sa tim da je u samom vrhu crnogorskog fudbala, ali da će i ovu sezonu završiti bez istorijskog pehara.

Pod Goricom, u finalu pred više od četiri hiljade gledalaca, "plavima" je za odbranu trona bio dovoljan jedan jedini gol koji je viđen na samom startu - postigao ga je Igor Ćuković u 9. minutu poslije centaršuta iz kornera Vasilija Terzića.

Golman Tuzana Andrija Dragojević je zakačio loptu, odbio je do stative, ali više od toga nije mogao - za svaki slučaj je u mrežu zakucao Lazar Mijović.

Sve do pogotka je opasniji bio Dečić, koji je na krilima motivisanog Fatosa Bećiraja stvarao probleme štoperima protivnika, natjerao ih i na grešku u 5. minutu koju iskusni napadač nije kaznio...

Prvi pravi izlet u kazneni prostor gostiju Podgoričani su pretvorili u pogodak, potom su pokušali da malo i obore ritam, ali ga je diktirao Dečić.

FK Budućnost
foto: Boris Pejović

I po prikazanom, zaslužio izjednačenje - Bećiraj je probao glavom, kao i Ilija Martinović, prije nego je najveću šansu poslije kornera Draška Božovića propustio Velizar Janketić. Na drugoj stativi je, sa ivice peterca, šutirao pored stative...

I reakcija Budućnost je stigla u sudijskoj nadoknadi kada su promašivali Igor Ivanović i Luka Mirković u jednom napadu, pa Mijović...

U drugom dijelu je viđen slabiji tempo. Budućnost je šansu tražila preko brzih napadača, konstantno napadala odbranu Dečića - već u 53. je Mijović mogao do 2:0, a u 60. je Dragojević zaustavio i Viktora Đukanovića.

Dugo je Dečić čekao na novu priliku i dočekao je u momentima kada nije izgledalo da je za to sposoban.

Rezervista Kristijan Vulaj, koji je u 59. minutu ušao umjesto Erjona Vucaja, u 73. je udarrcem glavom zatresao stativu. Bio je Dečić blizu, dijelili su ga centrimetri od izjednačenja koje bi ga primaklo produžecima...

Kup Crne Gore u fudbalu, FK Budućnost - FK PetrovacFK Dečić
foto: Boris Pejović

To se nije dogodilo, Budućnost je sačuvala prednost, na kraju i dočekala da slavi trofej u sezoni u kojoj je morala da čestita Sutjesci na dominantno osvojenoj tituli.

BUDUĆNOST - DEČIĆ 1:0 (1:0)

Podgorica - Stadion pod Goricom. Gledalaca: 4.219. Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica). Strijelac: Ćuković u 9. minutu. Žuti kartoni: Đuričković, Raičković (Budućnost), Janketić, Nikolić, Tući (Dečić).

Budućnost: M. Dragojević - Raspopović, Ćuković, Adžić, Mirković - Janković (26. Đuričković), Raičković, Terzić (81. Petrović) - Ivanović (87. Milošević), Đukanović (81. Dakić), Mijović.

Dečić: A. Dragojević - Drešaj, Tući, Martinović, Đeljaj - Nikolić, Janketić, Vucaj (59. Vulaj), Jovanović (72. Marušić), Božović - Bećiraj.

Bonus video: