Derbi u Sevilji, Srbija dočekuje Norvešku

Večeras se nastavlja takmičenje u Ligi nacija - termini su 18 i 20:45

3630 pregleda 1 komentar(a)
Fudbaleri Portugala proslavljaju osvajanje Lige nacija 2019. godine, Foto: Shutterstock
Fudbaleri Portugala proslavljaju osvajanje Lige nacija 2019. godine, Foto: Shutterstock

Treće izdanje Lige nacija počelo je sinoć pobjedom Poljske protiv Velsa u Vroclavu 2:1, a večeras je na programu deset utakmica.

Najzanimljivije će biti u Sevilji gdje će, u okviru Lige A, igrati Španija i Portugal (20:45). Posljednja tri meča završena su bez pobjednika, a pamti se sjajan meč odigran na Mundijalu u Rusiji prije četiri godine kada je bilo 3:3, a Kristijano Ronaldo postigao het-trik. Nakon toga ovi rivali odigrali su još dva meča, a oba su završena bez golova.

Španci su u prethodnom ciklusu Lige nacija osvojili drugo mjesto, Portugal je šampion prvog izdanja i to je još jedan razlog zašto nas večeras očekuje interesantan meč. Mada, uvijek je interesantno kada se sastanu ove selekcije.

"Cilj je pobjeda. Težimo maksimumu. Dobro se poznajemo, obje selekcije su dobro organizovane. Treba samo da pogledate koliko koštaju igrači Portugala i koje su sve trofeje osvojili", kazao je u najavi meča selektor Španije Luis Enrike.

Obje selekcije izborile su plasman na Mundijal, koji se ove godine održava u Kataru. Ali, za razliku od Španije, Portugalci su morali da igraju plej-of. U polufinalu su izbacili Tursku, a u finalu Sjevernu Makedoniju.

"U ovom izdanju Lige nacija smo u grupi sa nekim najboljim selekcijama na svijetu (osim Španije i Portugala u grupi su još Češka i Švajcarska). Znamo da će biti teško, ali cilj nam je titula u ovom takmičenju. Želimo da igramo kao protiv Turske i Sjeverne Makedonije. Nećemo mnogo mijenjati", rekao je selektor Portugala Fernando Santoš.

U Ligi B Srbija dočekuje Norvešku (20:45). Od dolaska Dragana Stojkovića Piksija Srbija igra dobro, izborila je direktan odlazak u Katar, a Liga nacija je upravo priprema za predstojeće Svjetsko prvenstvo.

"Veoma sam zadovoljan cjelokupnom atmosferom. Meč protiv Norveške dočekujemo potpuno koncentrisani. Norveška je težak protivnik, imaju nekoliko igrača svjetske klase. Srećan sam kada vidim da su igrači solidarni i u dobrom raspoloženju i pored teške sezone koja je tek završena. Utakmica će biti teška, ali vjerujem u kvalitet koji imamo", rekao je Stojković.

ČETVRTAK 2. JUN

LIGA A:

Češka - Švajcarska 20:45h

Španija - Portugal 20:45h

LIGA B:

Izrael - Island 20:45h

Slovenija - Švedska 20:45h

Srbija - Norveška 20:45h

LIGA C:

Bugarska - Sjeverna Makedonija 18h

Kipar - Kosovo 18h

Gruzija - Gibraltar 18h

Sjeverna Irska - Grčka 20:45h

LIGA D:

Estonija - San Marino 18h

Bonus video: