Milan Đurišić: Nisam faulirao igrača Podgorice, vjerujem da je u pitanju samo sudijska greška

Đurišić kaže da je bukvalno prinuđen da se oglasi povodom ovog slučaja, koji je uzburkao crnogorsku fudbalsku javnost, jer se njegovo ime pominje i u saopštenju sudije Pajovića, koji je zatražio od SDT-a da i njega, kao i Krivokapića pozove na poligraf, kao i u zvaničnim i nezvaničnim, fudbalskim krugovima

7430 pregleda 9 komentar(a)
Milan Đurišić, Foto: FK Iskra
Milan Đurišić, Foto: FK Iskra

Iako je prošlo desetak dana od kraja fudbalskog šampionata Crne Gore, a dvije sedmice od utakmice koja je odredila plasman na dnu tabele, o duelu Podgorica - Iskra u pretposljednjem kolu još se priča.

Glavni akter, sudija Radoje Pajović, oglasio se nakon finala Kupa, tvrdnjom da je penal dosuđen u nadoknadi vremena, koji je, ispostavilo se, odlučio da Zeta ispadne iz lige, postojao, a u odgovoru na saopštenje Zete da će protiv njega podnijeti krivičnu prijavu SDT-u naveo da je spreman da ide na poligraf, kako bi dokazao da nije „uticao na regularnost prvenstva”.

U cijeloj ovoj priči, jedan od aktera je Milan Đurišić, CFL veteran, 35-godišnji fudbaler Iskre, koji je bio u duelu sa Matijom Krivokapićem u tom „kobnom“ momentu.

Đurišić kaže da je bukvalno prinuđen da se oglasi povodom ovog slučaja, koji je uzburkao crnogorsku fudbalsku javnost, jer se njegovo ime pominje i u saopštenju sudije Pajovića, koji je zatražio od SDT-a da i njega, kao i Krivokapića pozove na poligraf, kao i u zvaničnim i nezvaničnim, fudbalskim krugovima.

„Posljednjih dana, posebno nakon Pajovićevog saopštenja, a zatim i nakon sinoćnje emisije na Javnom servisu, osjećam se kao da sam svjedok u nekoj kriminalnoj radnji, te da se čeka moja izjava kako bi se neko osudio za neki zločin, ili prevaru... Pominju se poligrafi, SDT, kao da se čeka da ja presudim nekome...“, objašnjava Đurišić.

„Profesionalno igram fudbal skoro 20 godina, odigrao sam skoro 500 utakmica u karijeri, i govorim samo kao fudbaler, a ne kao svjedok, ili učesnik u nečemu što nema veze sa fudbalom. Dakle, nisam faulirao Krivokapića i tačka. Poštujem i analize, i video snimke, i procjene, i dobro postavljanje sudije i sve - ali valjda ja znam, poslije toliko godina, šta je penal, a šta nije, i da li sam napravio faul ili ne“, ističe Đurišić.

On, međutim, želi da naglasi nešto drugo...

„Ovo je bio jedan od ko zna koliko duela koji sam imao u karijeri, tako se poklopilo da je bio u 90 i nekom minutu važnog meča. Pitam sve koji čekaju moju izjavu - da li bi se o ovom duelu pričalo tako da se dogodio, recimo, u 25. minutu tog, ili nekog drugog meča. Ja kao fudbaler, ne razmišljam na taj način, kroz cijelu karijeru sam pokušavao da igram najbolje što mogu od prvog do posljednjeg minuta, nisam birao ni protivnike, ni vrijeme, ni mjesto... I nisam nikada igrao da bih nekome pomogao, a drugome odmogao, već samo da bi moj tim bio uspješan“, kaže Đurišić i naglašava:

„U karijeri nisam dobio nijedan crveni karton, nisam fudbalski, ni porodično vaspitavan da pravim probleme na terenu, da sudije i sportske rivale doživljavam kao neprijatelje. Takođe, i to što je sudija, po mom mišljenju, pogriješio - ni prvi, ni posljednji put. I to je fudbal i na tome bi trebalo da ostane, a ne da se od fudbala i igre stvara slučaj za istrage SDT-a, ili bilo koje druge državne insitucije. Na kraju, i sudija je akter, o njegovom učinku neka odlučuju nadležni fudbalski organi. A mene, kao i mog mladog kolegu Krivokapića, koji smo, igrom slučaja, bili u tom duelu - neka puste da igramo fudbal“, zaključio je Đurišić.

Bonus video: