Ronaldo dao dva gola Švajcarcima, Srbija ubjedljiva protiv Slovenije, remi u Pragu

Haland sa dva pogotka donio pobjedu Norveškoj protiv Švedske (2:1)

13311 pregleda 0 komentar(a)
Ronaldo, Foto: Reuters
Ronaldo, Foto: Reuters

Fudbaleri Španije u finišu meča došli su do boda na gostovanju Češkoj u drugom kolu A Lige nacija - 2:2.

Česi nakon dva kola imaju četiri, a Španci dva boda.

Domaćini su poveli preko Peseka već u 4. minutu, a onda su Španci preko Gavija u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena poravnali rezultat.

U nastavku je Češka postigla još jedan pogodak, a strijelac je bio Kuhta, da bi bod Španiji donio Martines u 90. minutu.

U istoj grupi Portugal je ubjedljivo savladao Švajcarsku - 4:0. Blistao je dvostruki strijelac Kristijano Ronaldo, a po gol su postigli Karvaljo i Kanselo.

A nakon poraza u prvom kolu, Srbija je zabilježila prvi trijumf u trećem izdanju Lige nacija. Tim Dragana Stojkovića Piksija je savladao Sloveniju u Beogradu 4:1, a poveo je sredinom prvog poluvremena kada je gol postigao Aleksandar Mitrović.

Slovenci su uspjeli da izjednače preko Stojanovića, a novo vođstvo Srbiji donio je Sergej Milinković Savić. Do kraja su se u listu strijelaca upisali Luka Jović i Nemanja Radonjić.

U grupi u kojoj je Srbija, Norveška je u skandinavskom derbiju savladala Švedsku (2:1), a oba pogotka za Norvežane postigao je Erling Haland. Gol za Švedsku postigao je Elanga.

U Ligi C Sjeverna Makedonija je savladala Gibraltar (2:0), dok na utakmici Sjeverne Irske i Kipra nije bilo golova. Gruzija je bila ubjedljiva na gostovanju Bugarskoj (5:2), a Grčka je minimalnim rezultatom bila bolja od Kosova (1:0).

U Ligi D Malta je u gostima bila bolja od San Marina (2:0).

Bonus video: