Nemamo lijepa iskustva sa poznatim Italijanom: Orsato treći put pod Goricom, peti put sudi Crnoj Gori

U četiri prethodna duela koja je vodio Italijan Crna Gora zabilježila jednu pobjedu, doživjela je dva poraza i dobila dva crvena kartona

8933 pregleda 5 komentar(a)
Danijele Orsato, Foto: Real Madrid
Danijele Orsato, Foto: Real Madrid

Utakmicu Crna Gora - Bosna i Hercegovina u subotu veče pod Goricom vodiće italijanska ekipa arbitara, predvođena jednim od najcjenjenijih sudija na Starom kontinentu, Danijeleom Orsatom.

Orsato je 2020. godine izabran za najboljeg sudiju na svijetu, vodio je mnoge velike mečeve, sudio na najvećim takmičenjima, a nedavno završenoj sezoni Lige šampiona vodio je šest mečeva, među kojima su i PSŽ - Real Madrid i Real Madrid - Mančester siti.

Ovaj 46-godišnjak iz Vićence će peti put suditi Crnoj Gori, treći put na stadionu pod Goricom. U prethodnim mečevima, nemamo baš prelijepa iskustva sa njim.

Prvi put nam je sudio u važnom meču u Modaviji, u martu 2013. godine, kada je u finišu isključio Milorada Pekovića. Crna Gora je potom golom Mirka Vučinića ipak dobila taj meč (1:0).

Potom je u novembru 2015. sudio meč Crna Gora - Austrija pod Goricom i isključio je Mirka Vučinića. Austrijanci su dobili 3:2.

Treći meč sa Orsatom - drugi poraz naše reprezentacije, oktobra 2017. u Poljskoj (4:2). Ovoga puta je barem Crna Gora završila meč sa 11 fudbalera.

Četvrti put 46-godišnji Italijan sudio je "sokolima" na meču protiv Kosova juna 2019. godine pod Goricom (1:1). Ni tada nije dao crveni karton, ali su u taboru naše selekcije imali mnogo primjedbi na njegovo suđenje, posebno predsjednik FSCG Dejan Savićević, koji se na praznom stadionu glasno bunio iz svečane lože (na italijanskom).

Utakmica Crna Gora - Bosna i Hercegovina, u 3. kolu grupe 3 B Lige nacija igra se u subotu u Podgorici u 20.45.

Nakon prva dva kola BiH i Finska imaju po četiri boda na vrhu, Crna Gora je treća sa tri, dok su Rumuni na začelju bez bodova.

Bonus video: