Zizuov savjetnik: Niko nas nije kontaktirao

"Ja sam jedina osoba koja može predstavljati i savjetovati Zinedina Zidana, a činjenica je da niti Zidana, niti mene nije direktno kontaktirao vlasnik PSŽ-a", dodao je on

10125 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Savjetnik Zinedina Zidana odbacio je u petak medijska nagađanja da će bivši trener Real Madrida u predstojećoj sezoni zamijeniti Maurisija Poketina na trenerskoj klupi PSŽ-a.

Ranije u petak više svjetskih medija objavilo je da Zidan preuzima trenersku poziciju u PSŽ-u, te da će ugovor potpisati u Kataru. "Sva ta nagađanja koja cirkulišu u javnosti su bez osnova", kazao je za L'ekip Alan Miljaćo, Zidanov dugogodišnji savjetnik.

"Ja sam jedina osoba koja može predstavljati i savjetovati Zinedina Zidana, a činjenica je da niti Zidana, niti mene nije direktno kontaktirao vlasnik PSŽ-a", dodao je on.

Poketino, koji je preuzeo PSŽ prije 18 mjeseci nije uspio klub da odvede do tolikog željenog naslova u Ligi šampiona, već ih je u osmini finala eliminisao Real Madrid.

PSŽ je ove sezone osvojio je naslov prvaka Francuske, ali to ne zadovoljava čelnike kluba koji su fokusirani na trofej elitnog takmičenja.

Zidane (49) je bez kluba otkako je napustio Real Madrid na kraju sezone 2020/21.

Bonus video: