Istorijski debakl razbio englesko jedinstvo, Kejn: Ne dirajte selektora

Mađarska je sinoć u Vulverhemptonu deklasirala Englesku 4:0, a nakon istorijskog debakla odmah se postavilo pitanje povjerenja Garetu Sautgejtu

5228 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Težak poraz, najteži od 1928. godine, prijeti da razbije englesko fudbalsko jedinstvo, koje je reprezentacija stvorila plasmanom u polufinale Mundijala 2018. i finale Evropskog prvenstva 2021. godine.

Mađarska je sinoć u Vulverhemptonu deklasirala Englesku 4:0, a nakon istorijskog debakla odmah se postavilo pitanje povjerenja Garetu Sautgejtu.

"Ovo je jako teška noć za nas i ovo je poraz koji strašno boli. Odabrao sam mladu ekipu za ovaj meč. Dakle, sva odgovornost za rezultat je na meni. Rezultat je uvijek moja odgovornost“, rekao je Sautgejt nakon meča u kome je promijenio devet igrača u odnosu na duel sa Italijom koji je završen bez golova.

I golgeter nacionalnog tima Hari Kejn stao je u odbranu Sautgejta kad su ga upitali za sudbinu selektora.

„Veoma je neprijatno čuti takva pitanja. Ne zaboravite ono što smo ranije postigli. Sautgejt je bio ključna figura u transformaciji ovog tima. On je ovaj tim učinio jednim od najuspješnijih u posljednjih 50 godina. Imali smo dva sjajna turnira pod njegovim vođstvom“, rekao je centarfor Totenhema.

Engleska je posljednja u grupi 3 A Lige nacija sa samo dva boda iz četiri meča. Ima pet manje od Mađarske koja je lider, četiri od Njemačke, a tri od Italije.

Bonus video: