Camaj u Egnatiji, stvara li se tandem iz Dečića?

Nekadašnji napadač kluba iz Tuzi potpisao za Egnatiju, koja želi da opet “proradi” tandem Iljir Camaj - Kristijan Vulaj

4570 pregleda 2 komentar(a)
Iljir Camaj će dvije godine igrati u Albaniji, Foto: Privatni album
Iljir Camaj će dvije godine igrati u Albaniji, Foto: Privatni album

Nakon pola godine “egzotike”, robusni napadač iz Tuz Iljir Camaj opet će igrati na Balkanu. Centarfor za kojeg se vezuju svi veliki uspjesi Dečića u posljednje tri sezone, u naredne dvije godine igraće u susjednoj Albaniji. Camaj je u zimskom prelaznom roku nakon fantastične polusezone i čak 11 golova odlučio da se oproba u Omanu.

Camaj je u Doferu proveo samo polusezonu, nakon sedam golova u našoj ligi, tri u Kupu Crne Gore i jednom u evrokupovima. U Omanu se u strijelce upisao samo jednom..

- Nisam imao sreće sa povredom. Izazov je bio otići vani, upoznati drugačiju kulturu, fudbalski izazov je takođe bio prisutan. Ipak, u Omanu se igra jako grubo, na napadaču su po trojica igrača i pod konstantnim je faulom i meni nije bio atraktivan taj način. Ubrzo sam i pri jednom padu povrijedio ligamente ramena. Osim toga i izuzetno je vruće i baš mi i nije prijalo, mada i nisam razočaran odlukom da vidim i probam. No, uspio sam da se dogovorim i vratim da igram blizu kuće - naglasio je 25-godišnji napadač.

Ipak, igre iz Dečića nisu ostale nezapažene, Camaj je dobio unosan ugovor na dvije godine u ambicioznom projektu Egnatije iz susjedne Albanije.

- I više sam nego oduševljen prijemom, izloženim projektom kluba koji je ostao u Superligi kroz baraž, ali želi da u narednoj sezoni izbori Evropu. U ekipi su Brazilac, Nigerijac, fudbaler iz Gane... Uslovi u ugovoru su odlični, smještaj hotelski u Draču, stadion, infrastruktura.., sve je odlično. Imam samo želju da me zaobiđu povrede i u tom slučaju ne sumnjam da ću dati očekivani doprinos ekipi u ispunjenju ciljeva. Povrede su iza mene, osjećam se sjajno i jedva čekam početak priprema 4. jula, ali smatram i da je važno da dobro krenemo rezultatski od samog starta.

Camaj je naročito bio napast za protivničke odbrane i golmane u tandemu sa Kristijanom Vulajem, koji je zbog uspjeha Dečića i učinka stekao i status reprezentativca.

- Bilo bi mi drago da Kristijan opet bude iza mene, savršeno smo ukomponovani i maltene se ne gledajući pronađemo pasom ili u gol šansi. Istekao mu je ugovor u Dečiću i nagovaram ga da prihvati ponudu Egnatije. Juče su iz mog novog kluba bili u Tuzima i razgovarali sa njim. Nisu im promakle naše dobre igre u tandemu, a i ja nagovaram Kristijana da dođe. On, sa druge strane, ima brojne atraktivne ponude iz Turske, Južne Koreje, Rusije... Mada velika je prednost za tako mladog igrača da je blizu kuće, na svega dva i po sata vožnja, a projekat je dobro osmišljen i omogućava napredak - zaključio je Camaj.

Bonus video: