Amel Tuzović će desni bok probijati u novom timu

Nakon četiri godine u Zeti, desni bek Amel Tuzović slobodan u izboru nove sredine

4142 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Nakon supertalentovaog mladog jata, selidba Zete u drugoligaški rang uticala je i na odluku 27-godišnjeg desnog beka Amela Tuzovića da traži novi angažman. Isksutvom i odnosom Tuzović je umnogome pomogao odličnim igrama Zete u proljećenjem dijelu, afirmaciji brojnih mladih fudbalera.

U Zeti je Tuzović proveo četiri godine i priznaje da se nerado odvaja od dresa "vukova".

"Nismo nažalost uspjeli da izborimo status prvoligaša usljed brojnih problema - sezonu smo počeli bez priprema, nije bilo ni stabilnog izvora finansiranja ali ne mogu reći da lično nisam zadovoljan igrama, pošto sam u 29 nastupa upisao tri asistencije. I podatak da je Zeta afirmisala brojne nove nade, mladi reprzentativac Ivan Vukčević je još na polusezoni pojačao Vojvodinu, ali je to bio dodatni gubitak za tim. U drugom dijelu sezone su odličnim igrama i Ognjen Đinović i Srđan Krstović dobili odlične ponude i napustili su Trešnjicu", kazao je Tuzović.

Nakon što je ponikao u Dečiću, odigrao nekoliko sezona za klub iz Tuzi, posljednje četiri je pouzdani desni bek branio boje u susjedstvu, u ekipi Zete.

"Zahvalan sam svim strukturama u Zeti, saigarčima, osoblju, navijačima i nadam se da će se Zeta uskoro vratiti ne samo u Prvu ligu, već i vrh crnogoskog fudbala. Moj sadašni cilj je da što prije dogovorim uslove sa novim klubom, i mada ima ponuda vani ipak bih radije ostao u crnogorskom fudbalu. Naravno, pod uslovima koji drastično ne odudaraju od ugovora ponuđenih na strani. Nova se zona je praktično na pragu, pripreme će uskoro početi svi prvoligaši i želja mi je da se od prvog dana priključim novom timu. To je jako važno i zbog dobre pripreme, ali i atmosfere u ekipi", naglasio je isksuni desni bek.

Bonus video: