Dečić igrao samo pola sata, Bakić ugasio sve nade

Gosti iz Bjelorusije slavili su u revanšu pod Goricom 2:1, nakon što je prije sedam dana bilo 1:1 na DG areni

10877 pregleda 8 komentar(a)
Foto: FK Dečić
Foto: FK Dečić

Dečić je samo pola sata drugog poluvremena bio u ritmu kojim je mogao da zaprijeti Dinamu iz Minska, u tom periodu i dobio nadu u prolaz, ali na kraju je, realno, bio daleko od iznenađenja - gosti iz Bjelorusije slavili su u revanšu pod Goricom 2:1, nakon što je prije sedam dana bilo 1:1 na DG areni.

Dinamo je u u prvom poluvremenu bio rastrčan i razigran, miran sa loptom, lako je rješavao blage pokušaje presinga i agresivnosti protivničkih fudbalera, konstantno sa igračem više na sredini terena.

Dečić kao bez snage, bez energije, ali i kvaliteta da se suprostavi rivalu, koji je stvorio mnogo situacija u zoni pred golom Dečića, imao jednu veliku šansu (odlična odbrana golmana Markovića nakon šuta Vakuliča pod prečku) i brojne opasnosti iz prekida koje je stvarao kapiten Kisjak.

Iz jednog od šest kornera pao je i gol. Kisjak je u 26. minutu ubacio u peterac, niko nije zakačio loptu do druge stative, gdje je bio štoper Sačivko da je proslijedi u mrežu.

Reakcija Dečića se očekivala, ali je izostala. Gosti su do poluvremena držali sve pod kontrolom.

stat
foto: Sofascore

Drugo poluvrijeme je počeo solo akcijom Marušića i opasnim udarcem iz trka sa 20-ak metara, koji je golman Katkevič izbacio u korner. To kao da je bio znak da se domaći igrači i navijači probude...

Dečić je pokazao da može da napravi probleme gostima, rastrčao se Božović, rezervista Vucaj je dao mirnoću na sredini terena, uz poznatu agresivnost tima iz Tuzi.

Igra se sada prenijela pred gol gostiju, a u 60. minutu stiglo je izjednačenje - ubacivanje Božovića i sjajna reakcija glavom Bećiraja, koji je posljednji gol na evropskoj klupskoj sceni dao prije sedam godina, upravo u dresu Dinama iz Minska, u Ligi Evrope.

Gol Bećiraja je bio pokretač još veće ofanzive domaćina, iz koje je izašla velika šansa za preokret. Denković je probio po desnoj strani, na drugoj stativi pronašao Božovića, čiji je šut glavom u padu zaustavio Katkevič.

Kada su preživjeli opsadu, gosti su polako smirili igru, vratili ritam iz prvog dijela, ublažili energiju rivala i dočekali šansu da riješe dvomeč. Odbrana Dečića zaboravila je Dušana Bakića, a nekadašnji napadač Budućnosti lijepo primio loptu i elegantno je sa desetak metara iskosa sa lijeve strane pogodio suprotni ugao.

Bio je to gol koji je „ubio“ i meč i nadu Dečića da će ostvariti najveći uspjeh u istoriji kluba, dalje ide - bolji tim.

Bonus video: