Drinčić: Klaksvik je ozbiljniji od Torshavna, biće teško na Farskim Ostrvima

Štoper Sutjeske Miloš Drinčić oprezan pred mečeve sa Klaksvikom u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija. Prvi meč 21. jula na DG areni, revanš sedam dana kasnije na Farskim Ostrvima

9848 pregleda 4 komentar(a)
Drinčić u revanšu protiv Ludogoreca, Foto: Ludogorec
Drinčić u revanšu protiv Ludogoreca, Foto: Ludogorec

Drugu godinu zaredom crnogorski šampion u kvalifikacijama za Ligu konferencija igraće protiv ekipe sa Farskih Ostrva - prošle godine Budućnost je u 2. rundi eliminisana od HB Torshavna, dok Sutjesku sljedeće sedmice očekuje prvi meč sa Klaksvikom.

Klubovi sa Farskih Ostrva više nisu autsajderi protiv crnogorskih ekipa, naprotiv. Dokazao je to Torshavn prošle godine, a ekipu Milije Savovića 21. i 28. jula čeka takođe ozbiljan rival. Klaksvik je 2019. godine, poslije tačno dvije decenije, osvojio titulu, onda je odbranio 2021. godine (2020. prvenstvo suspendovano zbog koronavirusa), a na dobrom putu je da treći put zaredom osvoji pehar. Nakon 15 kola ekipa ima šest bodova više od Vikingura.

Klaksvik, kao i Sutjeska, takmičenje u Ligi konferencija nastavlja nakon eliminacije iz Lige šampiona. Ali, za razliku od Nikšićana koji protiv Ludogoreca nisu postigli gol (2:0, 1:0), Farani su bili nadomak senzacije. U revanšu su savladali Bode Glimt (3:1), gol im je nedostajao za produžetke.

”Skautiraćemo ih. Rezultat protiv Bode Glimta je za poštovanje. Srušio je predrasudu o klubovima sa Farskih Ostrva. To više nisu timovi koje svi mogu da eliminišu. I tamo se igra ozbiljan fudbal. Bode je prošle godine savladao Romu”, priča za “Vijesti” fudbaler Sutjeske Miloš Drinčić.

Štoper crnogorskog šampiona očekuje težak dvomeč, ali vjeruje da njegovu ekipu neće zadesiti prošlogodišnja sudbina Budućnosti.

”Biće težak dvomeč, ali se nadam da će nijanse odlučivati i da će prevagnuti na našu stranu. Mislim da ih možemo proći. Oni su šampioni države. Ozbiljnija su ekipa od one koja je eliminisala Budućnost, ali opet i mi smo napravili dobru ekipu. Prošle godine smo pokazali kvalitet. Biće teško, ali nadam se da možemo proći”, optimista je Drinčić.

4 utakmice odigrali su crnogorski timovi do sada protiv ekipa sa Farskih Ostrva - bilans je jedan remi i tri poraza, uz gol-razliku 1:8! OFK Titograd je 2018. u kvalifikacijama za Ligu Evrope eliminisan od B36 Torshavna (0:0 u gostima, 1:2 kod kuće), dok je Budućnost prošlog ljeta u kvalifikacijama za LK oba puta izgubila od HB Torshavna (4:0 i 2:0)

Sutjeska je u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona eliminisana od Ludogoreca. Nikšićani su se u prvom meču 75 minuta dobro branili, ali su onda primili dva pogotka, što je revanš učinilo težim. Ipak, na “DG areni” crnogorski šampion je dobro počeo, pogodio prečku, ali se vidjelo da ekipi nedostaje ritma za evropske utakmice.

”Ludogorec je najteži protivnik kojeg smo mogli da izvučemo na žrijebu. Htjeli smo da im pariramo, da vidimo koliko možemo. U prvoj utakmici smo izdržali 75 minuta, plan je bio da izvučemo što povoljniji rezultat pred revanš. Primili smo dva jeftina pogotka. U revanšu smo morali da krenemo ofanzivnije - na početku smo promašili zicer. Da smo tada postigli gol ko zna šta bi bilo. Oni su iskusna ekipa, znaju da stanu na loptu, igraće sigurno u nekom od ova tri evropska takmičenja. Zadovoljni smo prikazanim, ali ostaje žal što nijesmo postigli gol i zakomplikovali situaciju”.

Drinčić je protiv bugarskog prvaka odigrao dobar dvomeč, od dolaska u Sutjesku je jedan od najstandardnijih i najboljih fudbalera.

”Zadovoljan sam kako sam odigrao, ali najbitnije je da prođemo Klaksvik i odigramo dobro u kvalifikacijama za Ligu konferencija”.

Sutjeska je u prelaznom roku promijenila kompletan tim. Otišlo je 11 igrača, došla su pojačanja, treba vremena za uigravanje, a crnogorsko prvenstvo počinje 23. jula.

”Djelujemo dobro. Nismo imali vremena da se uigramo, došlo je 11 novih igrača. U evropskim utakmicama mogu svi stranci da nam igraju, ali će prvenstvo biti problem, jer u tim utakmicama mogu samo četiri stranca da nastupaju. Vidjećemo kako će se uklopiti, ali mislim da će biti dobro u prvenstvu”, zaključio je Drinčić.

Bonus video: