Slučaj "Wagatha Christie": Runijevi pobijedili Vardijeve

Intriga je počela prije skoro tri godine kada je Runi postala sumnjičava u vezi sa pričama koje se pojavljuju u tabloidu San u vezi sa informacijama koje je stavila na svoj lični Instagram nalog

2053 pregleda 1 komentar(a)
Vejn i Kolin Runi ispred suda, Foto: Reuters
Vejn i Kolin Runi ispred suda, Foto: Reuters

Kolin Runi, supruga bivšeg kapitena Engleske Vejna Runija, izašla je kao pobjednica u sudskom procesu protiv Rebeka Vardi nakon što se Viši sud u Londonu saglasio da je supruga Džejmija Vardija medijima dostavila škakljive informacije o njenom životu.

U slučaju koji je zaintrigirao javnost mješavinom glamura, fudbala i amaterske krimi priče, sud je podržao tvrdnje Kolin Runi da je Rebeka Vardi prenosila privatne detalje tabloidu San.

Intriga je počela prije skoro tri godine kada je Runi postala sumnjičava u vezi sa pričama koje se pojavljuju u tabloidu San u vezi sa informacijama koje je stavila na svoj lični Instagram nalog. Postala je detektivka u pokušaju da otkrije ko je krivac.

Rekla je da je blokirala svima da vide njen nalog osim jedne osobe, a zatim je objavila seriju lažnih priča da vidi da li su procurile.

Na svojim nalozima na društvenim mrežama napisala je da je samo jedna osoba vidjela lažne priče, zaključivši dramatičnim otkrićem:

„To je... nalog Rebeke Vardi“.

Rebeka (40) je tužila Kolin i svađa je nazvana slučajem „WAGatha Christie”, referenca na naziv „WAG” koji je dat glamuroznoj grupi supruga i djevojaka fudbalera, kao i poznatom autoru detektivskih romana, u “čast” amaterskog istraživanja Runijeve ljepše polovine.

Sudija Karen Stejn, rekla je u svojoj presudi da je Kolin Runi uspješno dokazala da je njena tvrdnja "u suštini tačna". Zaključila je da je Rebeka Vardi znala i odobravala detalje koje je tabloidu San dostavljala njena agentica Karolin Vat.

Tokom suđenja u maju, sudu je prikazana razmjena poruka između Rebeke Vardi i Karolin Vat, što je uključivalo neke pogrdne riječi o Rebeki Runi i diskusije o pričama koje su procurile.

U međuvremenu, a da bi priča bila još dramatičnija, telefon Karolin Vat je završio na dnu Sjevernog mora nakon što ga je slučajno ispustila sa čamca.

Njihova bitka u sudnici privukla je sličan nivo interesovanja javnosti i medijske pažnje kao i bilo koja fudbalska utakmica njihovih muževa.

Vejn Runi drži rekord po broju golova za Englesku, dok je Džejmi Vardi bio jedan od najboljih strijelaca Premijer lige posljednjih godina.

Vardi je u dresu engleske selekcije debitovao u maju 2015. u susretu protiv Irske ušavši u igru kao zamjena za Runija.

Bonus video: