Lalević: Nadam se da će FSCG prekinuti agoniju i blamiranje i shvatiti da je vrijeme za promjene

"Umjesto ponovljene Izborne Skupštine i postupanja pa rješenju Upravnog suda Crne Gore i rješenju Inspekcije za sport, FSCG i UK FSCG - Sjever nastavlja sa kršenjem propisa i činjenja novih, lažnog predstavljanja i neovlašćenog zastupanja i raspolaganja novcem na računima što može biti povod i za pokretanje krivične odgovornosti", rekao je Lalević

5568 pregleda 8 komentar(a)
Marko Lalević, Foto: Tufik Softić
Marko Lalević, Foto: Tufik Softić

Kandidat za predsjednika Udruženja klubova FSCG - Sjever Marko Lalević regovao je na jučerašnje održavanje Vanredne skupštine Udruženja klubova FSCG - Sjever.

Na jučerašnjoj Vanrednoj skupštini Vojislav Došljak je ponovo izabran na funkciju predsjednika Udruženja klubova FSCG - Sjever.

Lalevićevo reagovanje prenosimo integralno:

"Privatna zabava grupe građana koji se lažno predstavljaju kao rukovodstvo Udruženja klubova FSCG - Sever u sali hotela gde se održavaju svadbe ličila je više na komemorativno okupljanje nego na Vanrednu skupštinu na kojoj su doživjeli još jedno suočavanje sa istinom, da ne može više na prevaru. Na unaprijed režiranoj nelegitimnoj skupštini od 16 delegata koje su sami pozvali i odabrali jedva su došli do 13 glasova od 24 delegata, što je samo jedan glas više za potrebnu većinu. Vođeni poznatom Gebelsovom krilaticom da sto puta ponovljena laž zvuči kao istina, zaboravljaju da istina uvijek pobjeđuje na kraju, iako održana Vanredna skupštine nema nikakve pravne važnosti pokazala je i dokazala ono što svi odavno vide da je nesto trulo u UK FSCG Sjever i da su zapleli ko "pile u kučini" i kršenje statuta UK FSCG - Sjever."

"FK Brskovo je u svom saopštenju već juče navelo da nije delegiralo svog delegata za nelegitimnu Vanrednu skupštinu čiju podršku očigledno više nemaju. Kako je na prošloj poništenoj Skupštini pravo glasa imalo 23 delegata a kako na ovoj vanrednoj nelegitimnoj 24? Da li je iko u FSCG čuo za Zakon o upravnom postupku, njegovu primjenu i posljedice, Zakon o inspekcijskom nadzoru i posljedice nepostupanjem po nalozima inspekcije, Zakon o upravnom sporu i posljedice neizvršavanja odluku upravnog suda? Samo su neka od pitanja čije odgovore ćemo ubrzo saznati."

"Kao jedan od kandidata za predsednika Udruženja klubova FSCG - Sjever na izbornoj skupštini održanoj 18.05.2021 godine obavještavam sportsku javnost i nadležne inspekcijske organe i tužilaštvo da je grupa građana koja se lažno predstavlja kao rukovodstvo Udruženja klubova FSCG - Sjever u petak 29.07.2022. godine održala "Vanrednu skupštinu UK FSCG - Sjever". Oglušujući se već više od godinu dana o rješenje nadležnih inspekcijakih organa i konačne Odluke Upravnog suda da se mora održati nova Izborna skupština UK FSCG - Sjever, nelegitimno rukovodstvo neuspješno pokušava da pobjegne od istine, zakona i obmane inspekciju, sud, javnost, državu, čak i FIFU i UEFU, da je sve u redu u našem fudbalu iako svi svakodnevno vidimo da je stanje očajno i iz dana u dan sve gore."

"Umjesto ponovljene Izborne Skupštine i postupanja pa rješenju Upravnog suda Crne Gore i rješenju Inspekcije za sport, FSCG i UK FSCG - Sjever nastavlja sa kršenjem propisa i činjenja novih, lažnog predstavljanja i neovlašćenog zastupanja i raspolaganja novcem na računima što može biti povod i za pokretanje krivične odgovornosti. Podsjetiću na samo jedan detalj da FSCG zbog svega navedenog još nije upisan u registar sportskih organizacija Ministarstva za sport i mlade, i zbog toga nije mogao učestvovati na konkursima za raspodjelu sredstava sportskim savezima nadležnog ministarstva i samo po tom osnovu je oštećen budžet FSCG za preko 500.000 eura, ovo je samo jedan od primjera inaćenja sa državom."

"Nadam se da će u FSCG konačno prekinuti ovu agoniju i blamiranje, shvatiti da je vrijeme za promjene i nove ljude neminovnost, koje niko ne treba da se plaši i da ostavke mogu da bude najbolji i najljekovitiji način za izlazak iz krize crnogorskog fudbala. Dužni smo poštovati odluke, rešenja, državnih organa, sudova, jer niko nije i ne sme biti jači od države i zakona. To je Crna Gora na koju svi treba da se polako navikavamo. SDT je počelo da radi", poručio je Lalević.

Bonus video: