Salihamidžić: Ne dovodimo Kejna, Siti i Liverpul su godinama uspješni bez klasične devetke

Kejn ima ugovor sa Totenhemom do ljeta 2024. godine

5472 pregleda 0 komentar(a)
Hari Kejn, Foto: Reuters
Hari Kejn, Foto: Reuters

Sportski direktor Bajerna iz Minhena Hasan Salihamidžić rekao je danas da klub ne pokušava da dovede fudbalera Totenhema Harija Kejna.

Bajern je ovog ljeta prodao svog najboljeg strijelca Roberta Levandovskog u Barselonu i spekulisalo se da će dovesti napadača londonske ekipe.

"To su glasine. Sada idemo na drugačiji način. Mančester siti i Liverpul su godinama bili uspješni bez klasične devetke", rekao je Salihamidžić za Zidojče cajtung.

Bajern je morao da pojača napad, pošto je pustio Levandovskog, koji je tražio da ode. Njemački šampion doveo je Sadija Manea iz Liverpula za 33,5 miliona eura, a produžio je ugovor sa Seržom Gnabrijem.

"Mogli bismo da zamijenimo četvoricu igrača gotovo istih kvaliteta za četiri pozicije. Toliki ofanzivni kvalitet je rijedak u Evropi. Sada je posao trenera i njegovog tima da to uklope", naveo je sportski direktor Bajerna.

Ovog ljeta Bajern je doveo i Matajsa de Lihta iz Juventusa, Matisa Tela iz Rena, Rajana Gravenberha i Nusaira Muzrauija iz Ajaksa za više od 137,5 miliona eura.

Kejn ima ugovor sa Totenhemom do ljeta 2024. godine i očekuje se da će produžiti ugovor na još nekoliko sezona.

Bonus video: