Dečić s prvog mjesta gleda posrtanje favorita: Nije vrijeme za euforiju

Dečić prvi na tabeli nakon tri kola i tri pobjede u kojima nije primio gol, vezista Draško Božović napominje: Dovoljno smo iskusni da znamo da sve ovo ne mora ništa da znači

7353 pregleda 9 komentar(a)
Dečić nakon tri utakmice ima gol-razliku 6:0, Foto: Meridianbet CFL
Dečić nakon tri utakmice ima gol-razliku 6:0, Foto: Meridianbet CFL

Za Dečić i Petrovac, dva tima koja nakon tri kola u Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi imaju imaju maksimalnih devet bodova, ne može da se kaže da su hit, niti iznenađenje na početku sezone.

I Tuzani i Petrovčani imaju sastav za vrh tabele, ali nakon 270 minuta fudbala u CFL može da se kaže da su i jedni i drugi - na pravom putu da, ako ništa drugo, razdvoje favorite - Budućnost i Sutjesku.

Dečić je pobjedom pod Goricom prije dvije noći (2:0) pokazao da može mnogo. U tri trijumfa je postigao šest golova, nije primio nijedan - bolje nije moglo...

- Start je odličan, ali tek su prošla tri kola - dovoljno smo iskusni da znamo da to ne mora ništa da znači. Zadovoljni smo i rezultatima i igrama, nadam se da možemo da nastavimo ovako. Nema euforije, nismo još ništa uradili, iako je lijepo vidjeti da smo prvi - rekao je vezista Dečića Draško Božović.

Dečić je na premijeri bio bolji od Mornara u Baru, potom je ubjedljivo savladao Iskru prije nego je srušio Budućnost na najvećem crnogorskom stadionu.

- U Baru smo odigrali veoma dobro u prvom poluvremenu, a u drugom smo imali i sreće, jer je Mornar bio bolji. Protiv Iskre smo imali kontrolu i pokazali koliko možemo kada smo na svom nivou - kazao je Božović.

Derbi protiv Budućnosti, repriza dva posljednja finala Kupa, bio je najveći izazov za tim Vladimira Jankovića.

- Dali smo dva gola u posljednjih dvadesetak minuta, a zaslužili smo ih mnogo ranije, još u prvom poluvremenu. Imali smo nekoliko odličnih akcija, prilika, za razliku od Budućnosti, koja je bila praktično bezopasna - dodaje Božović.

Nakon 0:0 na poluvremenu, Dečić je došao na svoje u nastavku.

- Na poluvremenu smo svi vjerovali da ćemo pobijediti. Odigrali smo dobro, veoma zrelo i od prvog minuta smo znali šta želimo. Mislim da je naš trijumf potpuno zaslužen - navodi 34-godišnji fudbaler.

Klub iz Tuzi još nema trofej u istoriji. Bio je blizu posljednjih godina...

- Iskreno mislim da je Dečić zaslužio da ima pehar. Klub je odlično organizovan na svim nivoima, imamo veoma dobar tim, podršku navijača i kod kuće i na gostovanjima i siguran sam da će trofej doći. Ove sezone? To ne može niko da garantuje, ali uradićemo sve. Nemamo tu vrstu pritiska, ne osjećamo obavezu, već samo sportsku motivaciju. Idemo na trijumf u svakoj utakmici - nećemo uvijek pobjeđivati, ali trudićemo se da bude više dobrih nego loših rezultata.

Dečić za vikend ide na megdan Petrovcu.

- Biće to pravi derbi, sastaće se dvije ekipe koje vole da se nadigravaju i koje su trenutno u najboljoj formi. Očekujem odličan meč, nadam se pobjedi, mada bismo bili zadovoljni i da ostanemo neporaženi - zaključio je Božović.

Ardijan Đokaj sportski direktor

Novi sportski direktor Dečića je Ardijan Đokaj, saopštio je klub iz Tuzi. Đokaj je imao ozbiljnu igračku karijeru - prošao je mlađe kategorije Dečića, a onda otišao u Budućnost.

U karijeri je igrao još za Mladost, Majorku, Ljeidu, Obilić, OFK Beograd, Crvenu zvezdu, Trabzon, Ankaru, Koblenc, Minhen 1860 i Mogren, s kojim je 2011. godine osvojio titulu.

Đokaj je ulogu sportskog direktora obavljao i u beogradskom Radu, gdje je bio od oktobra 2019. do maja 2020. godine.

U tri od četiri poluvremena smo bili bolji od Bjelorusa

Dečić je nedavno igrao u kvalifikacijama za Ligu konferencija - eliminisan je u prvom kolu, bolji je bio Dinamo iz Minska.

Na DG areni je bilo 1:1, a pod Goricom 2:1 za Bjeloruse, mada je opšti utisak da su Tuzani propustili veliku šansu.

- Mogli smo da prođemo. Mislim da smo to i zaslužili, jer smo od ukupno četiri poluvremena bili bolji u tri. Trebalo je da slavimo u prvoj utakmici, onda bi vjerovatno sve bilo drugačije - kaže Draško Božović i dodaje:

- U tom dvomeču smo pokazali kvalitet, potom smo i dobili veliko pojačanje u liku Igora Ivanovića. Ušli smo spremni u sezonu, doveli smo nekoliko dobrih igrača i tri pobjede na startu su produkt svega toga - istakao je Božović.

Bonus video: