Golčina Kulibalija, remi Čelsija i Totenhema, sukob Tuhela i Kontea (VIDEO)

Mnogo vatre na "Stamford bridžu", na kraju neriješeno - 2:2

13446 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Londonski derbi između Čelsija i Totenhema je bio pun vatre, Kalidu Kulibali je postigao prvi gol po dolasku u Premijer ligu, a Tomas Tuhel i Antonio Konte "objavili rat" jedan drugom.

"Plavci" i Sparsi su remizirali na "Stamford bridžu" - 2:2, bilo je svega, na kraju će se najviše pamtiti sukob dvojice trenera.

Kulibali je golčinom iz voleja u 19. minutu na centaršut Marka Kukurelje otvorio derbi i krunisao bolju igru Čelsija, koji je i prije i poslije pogotka dominirao u prvom poluvremenu.

Totenhem se kasnije probudio i izjednačio u 68. kada je Pjer Hejbjerg pogodio sa dvadesetak metara nakon što je loptu u svom kaznenom prostoru izgubio Žoržinjo.

Taj momenat je uzburkao strasti pored terena, dvojica menadžera su krenuli jedan na drugog nakon što Konte baš i nije džentlmenski proslavio gol. Tuhelu je to zasmetalo, uz to je i bilo ljut na sudije jer je izjednačenju protivnika prethodio nedosuđeni faul kada je Rodrigo Bentankur udario Kaija Haverca.

Kada se sve smirilo, Čelsi je dočekao grešku Dejana Kuluševskog i opet poveo - Rahim Sterling je bio asistent, a Ris Džejms egzekutor.

A onda, u 96. minutu, Hari Kejn je zadao udarac od kojeg Čelsi nije imao vremena da se oporavi - matirao je Edoara Mendija glavom poslije kornera koji je izveo Ivan Perišić.

Meč je bio gotov, ali nije svađa Tuhela i Kontea koji su nastavili svađu, unijeli se jedan drugom u lice, pa su dobili crvene kartone.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Bonus video: