Majstor Kvarachelia, Leva se raspucao, Saliba stub Arsenala

Mladi napadač iz Gruzije u samo dva meča u dresu “azura” pokazao da je veliko pojačanje

3440 pregleda 0 komentar(a)
Senzacija iz Gruzije: Hviča Kvarachelia, Foto: Beta/AP
Senzacija iz Gruzije: Hviča Kvarachelia, Foto: Beta/AP

Napoli je u susret novoj sezoni ostao bez tri lidera - otišli su Kalidu Kulibali, Lorenco Insinje i Dris Mertens - ali prvi utisak nakon dva kola Serije A je da u napadu nije izgubio puno.

Ne samo da nije izgubio, nego je ubrzao ritam dovođenjem gruzijskog majstora Hviče Kvarachelie. Toliko puta su ga italijanski mediji pomenuli u duelima sa Veronom i Moncom da su odlučili da odmah skrate njegovo dugačko prezime - za njih je jednostavno Kvara.

Kvara, 21-godišnjak iz Tbilisija, u trijumfima Napolitanaca je učestvovao sa tri gola i dvije asistencije - protiv Monce u nedjelju (4:0) bio je dvostruki strijelac.

Nije mu trebalo puno da zaludi navijače “azura”, a i vlasnik kluba Aurelio de Laurentis ima razloga da bude zadovoljan, jer je Kvaracheliu doveo za svega 10 miliona eura... Hviča je karijeru počeo u Dinamu iz Tbilisija, kasnije je bio u Lokomotivi iz Moskve, pa Rubinu iz Kazanja sa našim Seadom Hakšabanovićem, prije nego je u martu zbog rata u Ukrajini napustio ruski fudbal i vratio se u domovinu...

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Muso (Atalanta) - prošle godine je “častio” Milan pobjedu u Bergamu, ove se potrudio da ga zaustavi. Nije bilo pobjednika u derbiju 2. kola Serije A.

ODBRANA

Saliba (Arsenal) - napredovao je na pozajmici u Marseju u radu sa Horheom Sampaolijem, pa Mikel Arteta nije propustio šansu da ga vrati u London. Tri meča je odigrao na vrhunskom nivou (uprkos autogolu protiv Lestera), pogodak Bornmutu je stigao kao nagrada.

Buhenan (Verder) - u samo jednom kontaktu s loptom protiv Borusije je skrenuo pažnju. Smanjio je na 2:1 majstorskim udarcem spoljnjim dijelom stopala, na taj način i pokrenuo tim koji je nekoliko minuta kasnije stigao do čudesnog preokreta.

SREDINA

Edegor (Arsenal) - kada su “tobdžije” platile 40 miliona eura Realu za Norvežanina mnogi su bili skeptični. Godinu kasnije Arsenal u njemu ima kapitena i apsolutnog lidera na terenu.

Sen-Maksiman (Njukasl) - sanjaće ga Kajl Voker, fizički vjerovatno najspremniji bek u današnjem fudbalu. Francuz je u duelu Njukasla i Sitija imao snagu više, dobio je gotovo svaki duel. Nije imao sreću da zatrese mrežu, niti da “svrake” savladaju najbolji tim na Ostrvu.

Pino (Viljareal) - sa Viljarealom nema šale, po pravilu je najopasniji protiv najboljih timova Španije i Evrope. Pokazao je to u Madridu pobjedom nad Atletikom kada je najavio pobjedu dvadesetak minuta prije kraja.

Modrić (Real Madrid) - godine prolaze, njegova klasa ne blijedi. Kakav gol je dao Vigu...

NAPAD

Kvarachelia (Napoli) - majstor! Prvi pogodak je postigao desnom nogom sa preko 20 metara, drugi lijevom nakon lažnjaka kojim je prevario dva protivnička igrača.

Levandovski (Barselona) - u San Sebastijanu je radio ono što najbolje zna, šanse je pretvarao u golove.

Fati (Barselona) - mladi Barsin as je za manje od pola sata na terenu upisao dvije asistencije i jednom zatresao mrežu.

Mbape (Pari Sen Žermen) - sedmica Parižana u Lilu uz het-trik “novog gazde” na Parku prinčeva.

Bonus video: