Čelsi otpustio Tuhela

Tuhel je dobio otkaz nakon poraza od zagrebačkog Dinama u Ligi šampiona

12198 pregleda 8 komentar(a)
Tuhel, Foto: Reuters
Tuhel, Foto: Reuters

Poraz od zagrebačkog Dinama na startu Lige šampiona koštao je posla Tomasa Tuhela, koji više nije menadžer Čelsija.

Klub iz Londona otpustio je danas njemačkog trenera, a odluku je ubrzao i nešto lošiji start u Premijer ligi, budući da Čelsi nakon šest odigranih kola ima 10 bodova i nalazi se na 6. mjestu na tabeli.

"Želimo da se zahvalimo Tuhelu na vremenu provedenom u Čelsiju. Njegovo ime će s pravom biti upisano u istoriju kluba, budući da je osvojio Ligu šampiona, Superkup Evrope i Svjetsko klupsko prvenstvo. Budući da nova vlasnička struktura obilježava sto dana vođenja kluba, smatramo da je pravo vijeme za ovu promjenu. Klub kreće u potragu za novim menadžerom, a do tada će treninge voditi stručni štab Čelsija", navodi se u saopštenju tima iz Londona.

Tomas Tuhel je u januaru 2021. godine, nakon razlaza sa Pari Sen Žermenom, stigao u Čelsi gdje je naslijedio Frenka Lamparda. U drugom dijelu sezone 2020/2021 Čelsi je pod Tuhelom igrao kao preporođen i na kraju sezonu završio osvajanjem Lige šampiona, nakon pobjede nad Mančester sitijem u finalu u Portu.

Prošle sezone Čelsi je evropsku krunu predao u četvrtfinalu nakon poraza od Reala, dok je u Premijer ligi završio na trećem mjestu.

Ali, ove sezone stvari su već u prelaznom roku počele da se komplikuju. Čelsi je ostao bez Romelua Lukakua i pravog napadača angažovao tek u finišu prelaznog roka kada je iz Barselone stigao Pjer-Emerik Obamejang.

"Plavci" ljetos nisu mogli da pronađu centrafora, ali su zato uložili u odbranu, pa su doveli Kalidua Kulibalija, Veslija Fofanu i Marka Kukurelju. Sitgli su još Rahim Sterling, Karni Čukvuemeka, Gabrijel Slonina i Ćezare Kazadei, a na sva pojačanja je ukupno potrošeno više od 250 miliona funti.

Bonus video: